Barion Pixel
  • Elfogyott!
    Akció!
    Saláták • Szendvicskrémek, pástétomok Levesek • Főételek • Főzelékek, feltétek • Tésztafélék • Édességek, sütemények Célunk e füzettel segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le. Ezekből válogatva a mindennapi étkezésünkhöz, valamint különleges alkalmakra egyaránt készíthetünk változatos, egészséges és ízletes ételeket. A gyűjteményben található receptek tiszta növényi alapanyagokat tartalmaznak, vagyis gabona- és zöldségféléket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket, fűszereket stb. Nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket). Azok is számos ínycsiklandozó étel receptjét találhatják meg e kiadványban, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, és a hagyományos konyha ízvilágáról sem szeretnének lemondani. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg benne az ízlésének megfelelő recepteket, melyek segítségével ízletes és egészséges ételeket készíthet saját maga és családja, vagy éppen vendégei számára a különleges alkalmakra és a mindennapokra egyaránt! 70 recept, színes fotókkal • spirálkötés
    Részletek
  • Kiadványunkban levesek, főételek, feltétek, édességek és pástétomok leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatosan és ízletesen tálaljuk a Nap ajándékait. Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 84 tisztán növényi alapanyag felhasználásával készült ízletes étel receptjét adjuk közre, amelyben a főszerep a gabonáké… Kattintson a kiadvány fotójára további képek megtekintéséért!
    Kosárba teszem Részletek
  • (növényi alapanyagokból tej- és tojásmentesen) A sütemények és a desszertek mindannyiunk életét megédesítik. Hogyan lehet elôsegíteni azt, hogy testünk egészségét is szolgálják, de ne kelljen a nem kívánatos „kocká­zatoktól és mellékhatások”-tól tartanunk? Sok betegség kialakulásához hozzájárul ugyanis a hagyományos süteményekben található fehér cukor, fehér liszt, állati zsiradék és a különféle adalékanyagok. Bár egyre többen szeretnének egészségesebben élni, az édességekről mégis nehezen mondanak le. Könyvünk célja, hogy lehetőségeket kínáljunk a régi jól bevált receptek újjávarázsolásához. Aki szeretné megőrízni az egészségét, szeretne betegség és fájdalom nélkül élni, annak javasolt a jelenlegi étrendjébe olyan értékes tápanyagokat beiktatnia, melyeke­t a teljes kiőrlésű gabonalisztek, a természetes édesítők és a növényi olajok tartalmaznak. Kiadványunkban torták, piskóták, kelt- és leveles tészták, kevert és gyúrt, valamint sós sütemények leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatos és ízletes édességek kerüljenek az asztalunkra. Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 85 tisztán növényi alapanyagok felhasználásával készült, ízletes finomság receptjét adjuk közre mindenki örömé­re és egészségére. Váradi Tibor Kattintson a kiadvány fotójára további képek megtekintéséért!
    Kosárba teszem Részletek
  • Akció!
    Gabonaételek - a Nap ajándékai A gabonák az egészség és az életerő forrásai, az emberiség egyik legősibb alaptáplálékai. Régen a magyar ember étrendjének gerincét képezték, szinte minden nap a terített asztalra kerültek. Könyvünk célja, hogy ismét közkedveltté tegyük a gabonafélékből készült ételeket. Aki szeretné megőrizni az egészségét, szeretne betegség és fájdalom nélkül élni, annak javasolt a jelenlegi étrendjébe olyan értékes táplálékokat beiktatnia, amelyek között kiemelt szerepet kapnak a hántolatlan gabonafélékből készült fogások. A gabonák: a rizs, az árpa, a köles, a rozs, a zab, a kukorica, a búza és a hajdina; amelyek a világ különböző tájain terjedtek el. A köles délről származik, a rizs és a hajdina keletről, a zab északról, a kukorica pedig nyugatról. A búza, az árpa és a rozs jellegzetesen európai gabona. Kiadványunkban levesek, főételek, feltétek, édességek és pástétomok leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatosan és ízletesen tálaljuk a Nap ajándékait. Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 84 tisztán növényi alapanyag felhasználásával készült ízletes étel receptjét adjuk közre, amelyben a főszerep a gabonáké… Részletes tartalomjegyzék a termék oldalán található!   Sütemények – Hagyományosat egészségesen egyben (növényi alapanyagokból tej- és tojásmentesen) A sütemények és a desszertek mindannyiunk életét megédesítik. Hogyan lehet elôsegíteni azt, hogy testünk egészségét is szolgálják, de ne kelljen a nem kívánatos „kocká­zatoktól és mellékhatások”-tól tartanunk? Sok betegség kialakulásához hozzájárul ugyanis a hagyományos süteményekben található fehér cukor, fehér liszt, állati zsiradék és a különféle adalékanyagok. Bár egyre többen szeretnének egészségesebben élni, az édességekről mégis nehezen mondanak le. Könyvünk célja, hogy lehetőségeket kínáljunk a régi jól bevált receptek újjávarázsolásához. Aki szeretné megőrízni az egészségét, szeretne betegség és fájdalom nélkül élni, annak javasolt a jelenlegi étrendjébe olyan értékes tápanyagokat beiktatnia, melyeke­t a teljes kiőrlésű gabonalisztek, a természetes édesítők és a növényi olajok tartalmaznak. Kiadványunkban torták, piskóták, kelt- és leveles tészták, kevert és gyúrt, valamint sós sütemények leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatos és ízletes édességek kerüljenek az asztalunkra. Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 85 tisztán növényi alapanyagok felhasználásával készült, ízletes finomság receptjét adjuk közre mindenki örömé­re és egészségére. Részletes tartalomjegyzék a termék oldalán található!  
    Kosárba teszem Részletek
  • Elfogyott!
    Célunk e füzetecskével segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig. Ezekből válogatva a mindennapi étkezésünkhöz, valamint különleges alkalmakra egyaránt készíthetünk változatos, egészséges és ízletes ételeket!
    Részletek
  • Elfogyott!
    Recept-összeállításunk második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A „receptcsokor” ismét 84 receptből áll, melyek hét fejezetbe sorolva, a salátáktól a desszertekig gyakorlatilag a teljes ételpalettát lefedik. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg benne az ízlésének megfelelő recepteket, melyek segítségével ízletes és egészséges ételeket készíthet saját maga, családja vagy éppen vendégei számára a különleges alkalmakra és a mindennapos étkezésekhez egyaránt! A füzetben található receptek csak növényi eredetű alapanyagokat használnak fel, az így elkészített ételek tehát mentesek mindenféle állati eredetű összetevőtől (hús, tojás, tejtermék). Nem tartalmaznak a receptek mesterséges, finomított, illetve ásványi eredetű alapanyagokat sem; így nincs bennük például só, fehérliszt vagy kristálycukor. A vegyes étrendhez illő receptek nagy része a megfelelő alapanyagok helyettesítésével átalakítható úgy, hogy csak növényi eredetű alapanyagokat tartalmazzon. A megszokott ízek és ételformák megőrzése mellett így tehetünk egészségünk megőrzése érdekében is! Az előző számban található legfontosabb táblázatokat ebben a füzetben is megismételtük. Helyet kapott emellett néhány új táblázat is a füzetben, mint például az egyes vitaminok és nyomelemek legfontosabb növényi forrásait tartalmazó összeállítás, mellyel a számunkra éppen leginkább szükséges tápanyagokat tartalmazó ételek kiválasztásához kívánunk segítséget nyújtani.

    I. SALÁTÁK

    1. Paprikasaláta csírával 2. Céklasaláta 3. Medvehagymás tzatziki saláta 4. Zöldbabsaláta 5. Zöldborsósaláta 6. Tofusaláta 7. Bulgursaláta (,Tabuleh") 8. Csalamádé 9. Burgonyasaláta 10. Lilahagymasaláta 11. Ánizsos sárgarépasaláta 12. Waldorf saláta

    II. SZENDVICSKRÉMEK, PÁSTÉTOMOK

    1. Mandulás-diós krém 2. Zsázsás-paprikás tofukrém 3. Élesztőpástétom 4. "Vegazsír" 5. Fűszeres olaj 6. Kolbász jellegű krém 7. Gyors szendvicskrém 8. Babpástétom 9. Tahini 10. Karfiolpástétom 11. Zsemlemorzsa pástétom 12. Curry-s sárgarépakrém

    III. ÖNTETEK, SZÓSZOK

    1. Fokhagymás, bazsalikomos öntet 2. Mandulás majonéz 3. Mentás öntet 4. Hagymaszósz 5. Fenyőmagszósz 6. Spárgaszósz 7. Répaszósz citrommal 8. Fokhagymás szójatejföl 9. Uborkaöntet 10. "Fehér mártás" 11. Diós öntet 12. Tormamártás

    IV. FŐÉTELEK

    1. Zöldséges köles 2. Mángoldos babpörkölt 3. Töltött paprika 4. Sült parajos tészta 5. Csőben sült burgonya káposztával 6. Korianderes cukkíni 7. Mandulás brokkoli 8. Tökben sült rakott zöldségek 9. Hajdinagombócok zöldséges öntettel 10. Padlizsántekercs 11. Pirított karfiol 12. Spenótkrém tésztaágyon

    V. FASÍRTOK, FELTÉTEK

    1. Hajdinakrokett 2. Krumplifasírt 3. Rizskrokett 4. Ropogós tofukocka 5. Lencsével töltött zabpehelyszeletek 6. "Burger" 7. Cukkíniszelet 8. Padlizsánpogácsa 9. Sült tofuszeletek 10. Sárgarépás sült kesudió 11. Karfiolfasírt 12. Zöldséges puffancs

    VI. ÉDESSÉGEK, SÜTEMÉNYEK

    1. Karobos puding 2. Mézes püspökkenyér 3. Répatorta 4. Túrópuding 5. Fűszeres tallérok 6. Somlói galuska 7. Diós kifli 8. Káposztás pogácsa 9. Piskótaalap 10. Császármorzsa 11. Ischler 12. Tönkölydaragombóc

    VII. EGYÉB

    1. Hagymás krumplipüré 2. Tojáspótló 3. Kukoricaszirom 4. Csapáti 5. Korianderes avokadó 6. Zöldfűszeres gofri 7. Céklaleves 8. Nokedli kölesből 9. Karalábé tönkölycsírával 10. Tofurántotta 11. Fűszeres párolt kukorica 12. Puliszka

    VITAMINOK ÉS NYOMELEMEK JELENTŐSEBB NÖVÉNYI FORRÁSAI

    EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSA SAV-BÁZIS EGYENSÚLY ALAPJÁN ASZTALI ÁLDÁSOK
    Részletek
  • Elfogyott!
    A füzetben található receptek a tiszta növényi étrendnek megfelelő alapanyagokból állnak, nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket). Igyekeztünk kerülni a finomított és mesterséges alapanyagokat is (a sót, cukrot, fehér lisztet, adalékanyagokat stb.), az előző két számhoz képest azonban kevésbé voltunk szigorúak. Tekintettel azokra, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, ezúttal olyan recepteket is beválogattunk a füzetbe, melyek durumlisztet, nádcukrot, lekvárt vagy búzahúst tartalmaznak. Így akik a natúrkonyha örömei mellett a hagyományos konyha ízvilágáról sem szeretnének lemondani, számos ínycsiklandó étel receptjét találhatják meg a jelen kiadványban. Ezek az alapanyagok azonban kívánság szerint egészségesebb megfelelőikkel is helyettesíthetők! Ünnepi és különleges ételek címmel új fejezettel jelentkezünk, melyben különleges alkalmakra szóló receptek, továbbá olyan ételféleségek találhatók, melyek elkészítése több ügyességet, nagyobb konyhai jártasságot igényel. Egyszerű főételek címszó alatt ezzel szemben olyan ételeket gyűjtöttünk össze, melyek bárki számára viszonylag gyorsan és könnyen elkészíthetőek. A Tájjellegű ételek rovat a világ különböző tájainak ízvilágába kalauzol el minket. Kiadványunkban ismét közreadunk olyan táblázatokat, segédanyagokat, melyek az egészséges táplálkozás alapelveit ismertetik, továbbá hasznos információkkal szolgálnak a helyes és az egészséget megőrző étkezési szokások kialakításában.

    I. Levesek

     

    1. Spenótos csalánleves 2. Hagymaleves borókával 3. Kínaikelleves 4. Kapros zöldbabkrémleves 5. Tavaszi erőleves 6. Zöldborsóleves 7. Zöldbableves 8. Kapros kukoricaleves 9. Kölesleves 10. Spenótleves 11. Sárgaborsókrémleves 12. Fokhagymaleves

    II. Egyszerű főételek

    1. Finomfőzelék 2. Zeller póréhagymával 3. Kapros cukkíni és tök 4. Karfiolfőzelék 5. Paprikás-padlizsános tészta 6. Zöldséges kölesfelfújt 7. Káposztás puliszka 8. Wokban sült zöldségek tésztával 9. Édeskés bab egytálétel 10. Rakott padlizsán 11. Párolt, gesztenyés vöröskáposzta 12. Csőben sült brokkolis tészta

    III. Tájjellegű ételek

    1. „Zöld leves” (portugál étel) 2. Csicseriborsóleves (arab étel) 3. Mediterrán ragu 4. Milánói makaróni (olasz étel) 5. Rizses egytálétel padlizsánnal (iráni étel) 6. Algába tekert rizs (japán étel) 7. Hamis gulyásleves 8. Betyárleves 9. Erdélyi rakott káposzta 10. Bácskai rizses szejtán 11. Kolozsvári káposzta 12. Alföldi galuska

    IV.  Ünnepi és különleges ételek

    1. Karácsonyi algaleves 2. Szilveszteri korhelyleves 3. Zöldségkocsonya 4. Zöldségkrémmel töltött rántott palacsinta 5. Gesztenyés tészta könnyű, bazsalikomos mártással 6. Árpagyöngyös töltött kellabda 7. Szejtán Eszterházy módra 8. Karácsonyi aprósüteménytál 9. Datolyacsemege („szaloncukor”) 10. Mákos babajka 11. Diós patkó 12. Mézeskalác

    V. Sütemények

     

    1. Almás pite 2. Szilvalekváros papucs 3. Szilvalekváros fánkpuszik 4. Sütőtökös rolád 5. Mákos puliszka 6. Aszalt meggyel töltött mákos kölesgolyók 7. Mézes krémes 8. Mákos pite 9. Karobos-kókuszos szelet 10. Édes rizskocka 11. Zabpehelykorongok 12. Amarantgolyó

    VI. Szendvicskrémek

     

    1. Variációk napraforgókrémre 2. Tökmagkrém 3. Szezámos margarinkrém 4. Hagymás paprikakrém 5. Brokkolikrém 6. Kukoricapástétom 7. Vöröslencsekrém 8. Tepertő jellegű krém 9. Petrezselyemkrém 10. Bazsalikomos lencsepástétom 11. Sörélesztőkrém 12. Lestyános zöldségkrém

    VII. Egyebek

    1. Gyökérsaláta 2. Tavaszi fűsaláta 3. Búza-rozs kenyér 4. Tönkölylángos 5. Nokedli 6. Durumpalacsinta 7. Tofu házilag 8. Búzahús (szejtán) házilag 9. Sárgaborsólisztes karfiolfasírt 10. Magyaros zabpehelyfasírt 11. Fokhagymás kínai kel 12. „Lekvár” aszalt gyümölcsből

    A csírák vitamin- és ásványianyag-tartalma

    Egyes magvak csíráztatási jellemzői

    Asztali áldások

     
    Részletek