fbpx
  • 2006.01.22.
    Testnevelési Egyetem (Bp.) 200 perc
    A kétrészes előadás csak egyben vásárolható meg.

    A "nagy fehérjemítosz" - avagy a többletfehérje-bevitel veszélyei 1. rész (404) 95 perc - 2006-01-22 • a fehérjék jellemzése és szerkezete • enzimek és esszenciális aminosavak • optimális napi fehérjeszükséglet • az esszenciális aminosavak növényi forrásai • a többletfehérje-bevitel negatív hatásai • a fehérjemérgezés jelei és gyógyítása • a "fehérjemítosz"-t megdöntő tudományos és orvosi kísérletek • a növényi fehérje kedvező hatásai • a szén, az oxigén, a hidrogén és a nitrogén szerepe az élő szervezetekben • az állati és a növényi fehérje szellemi hatásai az emberre • az étertest és a tüdő szerepe a fehérjék emésztésében A "nagy fehérjemítosz" - avagy a többletfehérje-bevitel veszélyei 2. rész (410) 105 perc - 2006-02-24 • a fehérjék jellemzése és szerkezete • enzimek és esszenciális aminosavak • optimális napi fehérjeszükséglet • az esszenciális aminosavak növényi forrásai • a többletfehérje-bevitel negatív hatásai • a fehérjemérgezés jelei és gyógyítása • a "fehérjemítosz"-t megdöntő tudományos és orvosi kísérletek • a növényi fehérje kedvező hatásai • a szén, az oxigén, a hidrogén és a nitrogén szerepe az élő szervezetekben • az állati és a növényi fehérje szellemi hatásai az emberre • az étertest és a tüdő szerepe a fehérjék emésztésében
  • 2006.02.24.
    Testnevelési Egyetem (Bp.) 105 perc
    Ez az előadás egy kétrészes előadás része. A két rész csak egyben megvásárolható.
    Ez az előadás csak a 404-es előadással együtt vásárolható meg! (A webáruházban 404410-os sorszámmal található meg.)

    • a fehérjék jellemzése és szerkezete • enzimek és esszenciális aminosavak • optimális napi fehérjeszükséglet • az esszenciális aminosavak növényi forrásai • a többletfehérje-bevitel negatív hatásai • a fehérjemérgezés jelei és gyógyítása • a "fehérjemítosz"-t megdöntő tudományos és orvosi kísérletek • a növényi fehérje kedvező hatásai • a szén, az oxigén, a hidrogén és a nitrogén szerepe az élő szervezetekben • az állati és a növényi fehérje szellemi hatásai az emberre • az étertest és a tüdő szerepe a fehérjék emésztésében
  • 2006.01.22.
    Testnevelési Egyetem (Bp.) 95 perc
    Ez az előadás egy kétrészes előadás része. A két rész csak egyben megvásárolható.
    Ez az előadás csak a 410-es előadással együtt vásárolható meg! (A webáruházban 404410-os sorszámmal található meg.)

    • a fehérjék jellemzése és szerkezete • enzimek és esszenciális aminosavak • optimális napi fehérjeszükséglet • az esszenciális aminosavak növényi forrásai • a többletfehérje-bevitel negatív hatásai • a fehérjemérgezés jelei és gyógyítása • a "fehérjemítosz"-t megdöntő tudományos és orvosi kísérletek • a növényi fehérje kedvező hatásai • a szén, az oxigén, a hidrogén és a nitrogén szerepe az élő szervezetekben • az állati és a növényi fehérje szellemi hatásai az emberre • az étertest és a tüdő szerepe a fehérjék emésztésében
  • 2005.03.20.
    Testnevelési Egyetem (Bp.) 95 perc

    • a testi mérgek bejutásának hét útja • a testfolyadékok pH-értéke • az acidózis jelei • az elsavasodott szervezet betegségei • az elsavasodás fázisai • szív- és érrendszeri betegségek • az elsavasodás szerepe a rák kialakulásában • savasító tényezők • bázisképző nyomelemek • savak kiválasztása, sók lerakódása • savtalanító módszerek
  • 2003.09.21.
    Testnevelési Egyetem (Bp.) 110 perc

    • élelmiszeradalékok hatásai • homotoxinok bekerülése a szervezetbe • adalékanyagok csoportjai • természetes adalékanyagok • aromák hatásai • színezékek károsító hatásai • természetes és mesterséges tartósítószerek • antioxidánsok, savanyítók, édesítők hatásai • az aszpartam káros hatásai • állománymódosítók hatásai
  • 2003.01.26.
    Testnevelési Egyetem (Bp.) 110 perc

    • a cukor előállításának és fogyasztásának története • rejtett cukorforrások • cukorfajták • a cukor egészségkárosító hatásai • a cukor okozta legfőbb betegségek • a cukorfüggőség mint rejtett alkoholizmus • a cukorfogyasztás lelki és szellemi háttere • az emberiség fejlődése az édesítőszerek használatának tükrében • javaslatok édesszájúaknak
  • 2002.05.26.
    Testnevelési Egyetem (Bp.) 100 perc

    • a növényi étrend 10 előnye • orvosok a sav-bázis egyensúlyról • a savasodás hatásai • anyagcsere és sav-bázis egyensúly • a savasodás jelei • savasítók és hatásuk • természetes savtalanító módszerek • sav-bázis teszt • többletfehérje • savasítók és lúgosítók összefoglalása
  • 1997.11.16.
    Ferencvárosi Művelődési Központ (Bp.) 68 perc

    • különböző állatok és az ember anyatejének összehasonlítása • a tejzsír okozta betegségek • a tejfehérje okozta betegségek • a tej ásványianyag-összetétele • a tejbe kerülő gyógyszerek és nehézfémek • a tejfogyasztás kiváltotta betegségek • a tejérzékenység és a tejallergia • a sajtfogyasztás veszélyei • dr. N. Walker, dr. W. Ellis és A. Gaby kutatási eredményei a tejfogyasztással kapcsolatban • a pasztörizálás következményei • dr. Pottenger kísérletei macskákkal • a joghurt, a kefir és a túró
  • 1997.06.29.
    Népliget (Bp.) 110 perc

    • "Ép testben ép lélek" • istenhitek a különböző kultúrkorszakokban • a templom megtisztításának példázata • a mazdazdan keletkezése • a mazdazdan tanításai - légzéstan - az érzékszervek fejlesztésének tana - a helyes táplálkozástan - a mirigyek ápolásának tana - a frenológia tana - az újjászületés tana - a helyes gondolkodás tana - a bölcsesség tana
  • 1997.04.20.
    Ferencvárosi Művelődési Központ (Bp.) 88 perc

    • a Dr. Shelton iskola kialakulása • a gyógyítás fő szempontjai • a helytelen élet szempontjai • az egészséges táplálkozás jellemzői • a helyes kiválasztás szervei • a gyógyulás útja: fény, levegő, víz • helyes ételkombinációk • a helyes táplálkozás sheltoni szabályai • a legfőbb kerülendő toxinok
  • 1997.01.19.
    Ferencvárosi Művelődési Központ (Bp.) 98 perc

    • a táplálkozás fizikai és metafizikai aspektusai • az ember hármas tagozódása • az ember fejlődése és az állatvilág kialakulása • az ember kapcsolata környezetével • a táplálkozás és a planetáris inkarnációk • a táplálkozás és a kultúrkorszakok • a biológiai elemek (szén, hidrogén, oxigén, nitrogén) szellemi aspektusai • az alapvető tápanyagok: fehérje, olaj, szénhidrát, só • négy fontos elem: kálcium, kálium, nátrium, magnézium • az egyszikűek és a kétszikűek összehasonlítása • a táplálkozás fokozatai a csakrák fényében • a vitaminok és a négy elem • az ételek hőkezeléséhez használt hőforrás anyagai • az ételek tárolásának módjai
  • 1996.12.15.
    Ferencvárosi Művelődési Központ (Bp.) 76 perc

  • 1996.11.17.
    Ferencvárosi Művelődési Központ (Bp.) 98 perc

    • a növényi étren-az orvosi kutatások eredményei alapján • az egyes szervek szerepe a szervezet méregtelenítésében: agyalapi mirigy, vese, máj, pajzsmirigy • a betegségek fő okai Dr. Bieler szerint • a Gerson-terápiáról • Dr. Linden-féle terápia • a Higénista Társaság (1862) alapszabályai • Dr. Shelton ajánlásai a helyes étrendhez • a fehérjedús étren-káros hatásai • A WHO és az ADA ajánlásai