Barion Pixel

Manifesztum 109. szám – letölthető PDF (2017. március-április)

500 Ft

A letöltési linket a vásárlást követően email-ben küldjük el Önnek! A PDF dokumentum jelszava a vásárló e-mail címe. A PDF változat rendelésénél nincs postaköltség.

Magyar királyok és uralkodók – 2. rész: Szent István
Lelkünk és az izmok kapcsolata – A kineziológia története és alapjai
Merj kötődni, merj szeretni!
Belső szépség – filmajánló
Húsvét misztériuma – A Golgotai Misztérium a szellemtudomány fényében
Tékozlás és áldozat
Az anyagiasság súlyos ára – 2. rész
Az emberi szervek titkai – 4. rész: Vese
Könyvajánló – Brian Gray: Madonna
Húsvéti mesék

Kategóriák: ,

Leírás

A letölthető változatról:

PDF-változat rendelésénél Ön emailben kapja meg a letöltési linket. A PDF jelszava a vásárló e-mailcíme. A PDF-változat rendelésénél nincs postaköltség.

A letöltött PDF a letöltő személy által saját felhasználásra kinyomtatható és megtekinthető. A dokumentum terjesztése, továbbadása sem nyomtatott, sem elektronikus formában nem engedélyezett. A kiadvány egészének vagy bármely részének reprodukálása, megjelentetése, terjesztése kizárólag a kiadó engedélyével lehetséges!

A PDF dokumentum számítógépen való megtekintésekor – ha a monitorunk elég nagy méretű –, választhatjuk a kétoldalas nézetet is, így az összetartozó oldalpárokat egymás mellett fogjuk látni.

A kétoldalas megjelenítés a "View" menü "Page display" almenüjében, "Two page view" néven érhető el. Magyar nyelvű szoftverben: "Nézet" / "Oldalmegjelenítés" / "Kétoldalas nézet".

A kétoldalas nézet kiválasztásakor ügyeljünk rá, hogy az Acrobat a címlapot önállóan mutassa ("Show cover page in two page view" ill. "Borító megjelenítése kétoldalas nézetben" opció), így valóban a megfelelő oldalak fognak egymás mellé kerülni a monitoron.


 

 • Magyar királyok és uralkodók – 2. rész: Szent István
 • Lelkünk és az izmok kapcsolata – A kineziológia története és alapjai
 • Merj kötődni, merj szeretni!
 • Belső szépség – filmajánló
 • Húsvét misztériuma – A Golgotai Misztérium a szellemtudomány fényében
 • Tékozlás és áldozat
 • Az anyagiasság súlyos ára – 2. rész
 • Az emberi szervek titkai – 4. rész: Vese
 • Könyvajánló – Brian Gray: Madonnaű
 • Húsvéti mesék
 • Magyar királyok és uralkodók – 2. rész: Szent István
 • Lelkünk és az izmok kapcsolata – A kineziológia története és alapjai
 • Merj kötődni, merj szeretni!
 • Belső szépség – filmajánló
 • Húsvét misztériuma – A Golgotai Misztérium a szellemtudomány fényében
 • Tékozlás és áldozat
 • Az anyagiasság súlyos ára – 2. rész
 • Az emberi szervek titkai – 4. rész: Vese
 • Könyvajánló – Brian Gray: Madonna
 • Húsvéti mesék

Ízelítő:

Magyar királyok és uralkodók 2. – Szent István

Cikksorozatunk következő szereplője Szent István király, akinek alakját és korát számos titok és tévhit övezi. Alapvetően két szélsőséges, de egyaránt téves kép él Istvánról a köztudatban: vagy az országot Európához kapcsoló, országalapító szentként tekintenek rá, vagy saját népe és annak ősi hite ellen forduló hazaárulóként. Cikkünk segítségével árnyaltabb, az igazsághoz közelebb álló képet alkothatunk róla.

Lelkünk és az izmok kapcsolata – a kineziológia története és alapjai

A kineziológia egy lassan 100 éves tudományág, amely ez idő alatt hosszú fejlődési utat járt be. A kezdeti, fizikai megfigyelésektől és terápiás gyakorlatoktól a lélekgyógyászatig haladva számtalan testi-lelki nehézségre hozhat gyógyírt. Ebben az írásban bemutatjuk működési elveit, fejlődésének történetét, legfontosabb ágazatait, illetve felhasználási területeit.

Merj kötődni, merj szeretni! – Gondolatok Sue Johnson Ölelj át! Című könyvéről

Napjaink társadalmát a szeretethiány uralja, miközben sosem volt még ennyi egyedülálló ember körülöttünk. A kapcsolatainkban jelentkező problémák, de testi betegségeink is jórészt a gyermekkorunkban megélt, kötődéssel kapcsolatos zavarokból, traumákból táplálkoznak. Mind önmagunk és a hozzánk közelállók mélyebb megértése, mind a gyógyulás reményében érdemes tehát közelebbről is megvizsgálnunk a kötődés, a kötődő nevelés témakörét, amihez jelen cikkünk kiváló kiindulási pontot adhat.

Belső szépség – „Elfogadlak, akárki vagy, akármilyen vagy…?” (filmajánló)

A film főszereplője, Woo-jin, a 29 éves fiatalember minden reggel más testtel ébred fel. Van, hogy sovány kamaszfiúként, máskor köpcös, szakállas ötvenesként, kisiskolás fiúként vagy idős nagymamaként. A furcsa jelenséggel lassan megtanul együtt élni, sőt, kihasználni az előnyeit. A gondok akkor kezdődnek, amikor komolyan beleszeret egy lányba… Szórakoztató közönségfilm Dél-Koreából – egy kis csavarral.

Húsvét misztériuma – a Golgotai Misztérium a szellemtudomány fényében

Húsvéti cikkünkben ezúttal a Golgotai Misztérium jelentőségéről, a földi és szellemi igazságokról, valamint a szenvedés és a megváltás kapcsolatáról olvashatunk. Krisztus öt sebe kapcsán megtudhatjuk, mit tanít róluk az ezoterikus kereszténység, hogyan függnek össze a hét főbűnnel, illetve hogyan tárhatjuk fel saját sebeinket és a mögöttük rejlő kincseket.

Tékozlás és áldozat

Korunkban sokan tekintenek magukra mások vagy a sors, a körülmények áldozataként. Az önkéntes áldozathozatal korántsem ilyen népszerű jelenség, holott emberi mivoltunk egyik kulcsfontosságú jellemzője, hogy képesek vagyunk szeretetteljes áldozatot hozni másokért. Az áldozathozatal fogalmának értelmezése, illetve az áldozattá válás folyamatának ismertetése mellett jó néhány szívmelengető történetet is olvashatunk ebben a cikkben igazi, önfeláldozó hősökről.

Az anyagiasság súlyos ára – a kapitalizmus árnyoldalainak tudatosítása és meghaladása 2. rész

Számos kutatás kimutatta már, hogy az anyagias emberek kevésbé boldogok és elégedettek, többet szoronganak és gyakrabban szenvednek függőségektől. Szerencsére számos lehetőség kínálkozik, amivel megakadályozhatjuk, hogy az anyagiasság tovább rombolja életünk minőségét. Cikksorozatunk második részében a kapitalista-anyagias szemlélet lehetséges alternatívájaként megjelenő szemléletmódokról, módszerekről és mozgalmakról olvashatunk.

Az emberi szervek titkai 4. rész: a vese

Mi az összefüggés a vesék, valamint a fej és a torok régiója, illetve a légutak között? Mi az a „vándorvese”? Milyen hatással vannak lelki élményeink a vese működésére? Hogyan reagál a mellékvese a minket érő stresszre? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk az emberi szerveket bemutató cikksorozat aktuális részéből.

Brian Gray: Madonna – A zodiákus felfedezése Raffaello Madonna-sorozatában

Rudolf Steiner 1908 nyarán beszélt először Raffaello Madonna-festményeinek gyógyító hatásáról, egyik tanítványa, Felix Peipers pedig Steiner útmutatásai alapján 1908-1911 között kidolgozott egy a műalkotásokhoz kapcsolódó kontemplációs-meditációs módszert, ami az érzelmi zavarokat hivatott enyhíteni, gyógyítani. A festményekről, azok spirituális elemzéséről és a terápiás módszerről szól Brian Gray hamarosan magyarul is megjelenő könyve, melyből egy kis ízelítőt kapnak a cikkben a Manifesztum olvasói.

Húsvéti mesék

Az első történetben egy öregember indul a „legszebb ország” keresésére, próbákkal teli útján pedig a Pásztor vezeti őt. Jakob Streit három rövid meséje a gyermek Jézus korába repít minket.

Cím

Napfényes Tanfolyamok az alapítvány szervezésében:

Önismereti tanfolyamok

Lelkiség, önismeret

A tanfolyamot 2 változatban is rendszeresen meghirdetjük (hétvégi és hétköznap esti).
A Sajátmese a lélek számára olyan éltető erők forrása, mint a test számára a finom és egészséges táplálék. A lélek ugyanúgy éhezi a mesét, mint a test az ételt.

FESTŐI KÖRNYEZETBEN, A PILISBEN!
Szeretettel várjuk az egészséges életmód iránt érdeklődőket és a testi-lelki megújulásra vágyókat egy szakemberek által vezetett ötnapos böjttáborba! A tábor során a közös böjtölés mellett testmozgás, művészeti foglalkozások és az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások teszik tartalmassá a programot.

Önismereti tanfolyamok

Művészet, kreativitás

Szeretsz alkotni, de inkább társaságban tennéd, mintsem egyedül? Közös élmény-alkotásra hívunk, melyen látványos képeket készíthetsz előképzettség nélkül is!

Képeink témáját a keresztény ünnepkör inspirálja, az év kiemelt napjaiból merítünk ihletet az alkotásainkhoz. Ha te is szeretnél hasonló témákban festeni, akkor várunk szeretettel 3 órás festőestjeinkre a belvárosban!

Mélyítsd el a tudásodat a festészetben. Itt megismerkedhetsz a festészettel, tanulhatsz, fejlődhetsz, önbizalomra tehetsz szert és mindezt örömmel, közösen! Minden csütörtökön délelőtt 9-12-ig, hozhatod a kedvenc festményedet, vagy választhatsz az általunk kínált festmények közül.

Ha szeretnéd meglepni szerettedet az ő vagy a saját portréddal, vagy csak egyszerűen érdekel, hogyan kell portrét festeni, akkor várunk szeretettel 2 alkalmas workshopunkra. Nálunk megtanulhatod a portréfestés alapjait és megfesthetsz egy általad kiválasztott arcképet.

Mi a titka a katedrálisok gyönyörű ablakainak? Hogyan készíts te is lélegzetelállító mintákat? Ez a különleges, Szakrális Geometria workshopunk betekintést nyújt a mandalák lenyűgöző világába. Tudomány • Művészet • Spiritualitás

Lenyűgöznek a piramisok? • Érdekelnek az ősi szimbólumok összefüggései? • Szívesen elmélyülnél érdekes szerkesztésekben? • Különleges testeket építenél? • Milyen titkokat rejt egy egyszerű forma? • Hogyan fedezhető fel a geometria titkos nyelvezete? • Mi a jelentősége egy alakzatnak?
Szimbólumokról és jelentésükről különleges megközelítésben

Önismereti tanfolyamok

Spiritualitás

Ízelítő a témákból:
A csakrák működése és sajátosságaik • csakrakapcsolatok • a hozzájuk kapcsolódó életterületek, betegségek • az egyes csakrákhoz tartozó pozitív és negatív elementálok • a harmonikus és diszharmonikus működésről • a csakrák tisztítása és erősítése

Ízelítő a témákból:
Az ember és a világ szellemi felépítése • tudatszintek • planetáris inkarnációk, a Föld létének szellemi háttere • karma és reinkarnáció • angyalok és ellenerők • a köztes lét eseményei • szellemi praxis • beavatás és megvilágosodás

Ízelítő a témákból:
A földfejlődés és emberiségfejlődés kiemelkedő eseményei Krisztustól napjainkig • Michael-impulzus • az 52 szellemi alapelv • a közteslét eseményei • a Szent Grál titkai • egészség, betegség, gyógyulás • damaszkuszi élmény

A szellemtudományi haladó tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már elvégezték Az ember és a létezés titkai – bevezetés a szellemtudományba alaptanfolyamot, illetve azoknak, akik már rendelkeznek az alapvető szellemtudományos ismeretekkel.

Lélektől lélekig tudásanyag