Manifesztum 110. szám – letölthető PDF (2017. május-június)

500 Ft

A letöltési linket a vásárlást követően email-ben küldjük el Önnek! A PDF dokumentum jelszava a vásárló e-mail címe. A PDF változat rendelésénél nincs postaköltség.

Magyar királyok és uralkodók – 3. rész: Szent Istvántól Szent Lászlóig
Az étel biográfiája – Hogyan tudunk a lelkiállapot megváltoztatásával javítani az emésztésünkön
XIV. Napfényes Fesztivál – A testi-lelki-szellemi egészségért
Némaság – filmajánló
Valaki és mindenki – A közösségi élet kérdései
A világ és az ember– A kozmikus múlt és a kozmikus jövő titkai
Placid atya – A túlélés négy szabálya
Az emberi szervek titkai – A makro- és a mikrokozmosz tükre: A bőr
Az öltözködésművészetről – A tudatosabb ruházkodás szempontjai
Könyvajánló – Merj kötődni, merj szeretni! 2. rész
Mese – Miért virágzik kétszer a gyermekláncfű?
Receptek

Leírás

A letölthető változatról:

PDF-változat rendelésénél Ön emailben kapja meg a letöltési linket. A PDF jelszava a vásárló e-mailcíme. A PDF-változat rendelésénél nincs postaköltség.

A letöltött PDF a letöltő személy által saját felhasználásra kinyomtatható és megtekinthető. A dokumentum terjesztése, továbbadása sem nyomtatott, sem elektronikus formában nem engedélyezett. A kiadvány egészének vagy bármely részének reprodukálása, megjelentetése, terjesztése kizárólag a kiadó engedélyével lehetséges!

A PDF dokumentum számítógépen való megtekintésekor – ha a monitorunk elég nagy méretű –, választhatjuk a kétoldalas nézetet is, így az összetartozó oldalpárokat egymás mellett fogjuk látni.

A kétoldalas megjelenítés a "View" menü "Page display" almenüjében, "Two page view" néven érhető el. Magyar nyelvű szoftverben: "Nézet" / "Oldalmegjelenítés" / "Kétoldalas nézet".

A kétoldalas nézet kiválasztásakor ügyeljünk rá, hogy az Acrobat a címlapot önállóan mutassa ("Show cover page in two page view" ill. "Borító megjelenítése kétoldalas nézetben" opció), így valóban a megfelelő oldalak fognak egymás mellé kerülni a monitoron.


 

 • Magyar királyok és uralkodók – 3. rész: Szent Istvántól Szent Lászlóig
 • Az étel biográfiája – Hogyan tudunk a lelkiállapot megváltoztatásával javítani az emésztésünkön
 • XIV. Napfényes Fesztivál – A testi-lelki-szellemi egészségért
 • Némaság – filmajánló
 • Valaki és mindenki – A közösségi élet kérdései
 • A világ és az ember– A kozmikus múlt és a kozmikus jövő titkai
 • Placid atya – A túlélés négy szabálya
 • Az emberi szervek titkai – A makro- és a mikrokozmosz tükre: A bőr
 • Az öltözködésművészetről – A tudatosabb ruházkodás szempontjai
 • Könyvajánló – Merj kötődni, merj szeretni! 2. rész
 • Mese – Miért virágzik kétszer a gyermekláncfű?
 • Receptek

Ízelítő:

Magyar királyok és uralkodók 3. – Szent Istvántól Szent Lászlóig

A Szent István uralkodását követő időszakban közel 40 év alatt hat király váltotta egymást a magyar trónon: közülük többen nemcsak kiváló uralkodók voltak, de a szentség erényeit is hordozták. Jó részük mindössze néhány évig uralkodott, és váratlanul, fiatalon hunyt el. Egyikük sem halt békés, természetes halált, s valamilyen módon mindannyian annak a harcnak estek áldozatul, melyet a régi és új rend elkerülhetetlen összecsapása eredményezett. Cikksorozatunk aktuális része őket mutatja be.

XIV. Napfényes Fesztivál – A testi-lelki-szellemi egészségért

Ajánlónkból megismerheti az idei Napfényes Fesztivál előadóit, sztár fellépőit, programjait és újdonságait. Szeretettel várjuk!

Merj kötődni, merj szeretni! 2. rész – Gondolatok Sue Johnson Ölelj át! című könyvéről

Cikkünk második részében hét olyan beszélgetést ismerhetünk meg, melyek segítségével a párok közelebb kerülhetnek egymáshoz, és kezükbe vehetik a párkapcsolatukat. A Sue Johnson által kidolgozott beszélgetések segítenek feltárni és meggyógyítani a kötődés területén szerzett traumákat, sérüléseket, illetve feloldani az ezekből fakadó párkapcsolati konfliktusokat.

Spirituális filmajánló – Némaság

A legendás rendező, Martin Scorsese 28 évet várt, hogy megfilmesíthesse Suszako Endo Némaság című regényét. A megtörtént eseményeken alapuló történetben keresztény szerzetesek érkeznek Japánba a XVII. századi keresztényüldözések idején, hogy megtalálják korábbi mentorukat. A film húsbavágó kérdéseket feszeget a kultúrák találkozásáról, a hit felvállalásáról, az üldöztetésről és a megalkuvásról. A filmhez hasonlóan cikkünk is belső utazásra hívja az olvasót.

Valaki és mindenki – a közösségi élet kérdései

Az ember alapvetően közösségi lény, még ha korunk kultúrája több akadályt is gördít elénk. Cikkünk szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy élő, organikusan fejlődő közösségek tagjai lehessünk, ennek érdekében pedig bemutatja a közösségek típusait, fejlődését, a legfontosabb közösségépítő impulzusokat, illetve a közösségi lét akadályait.

Az öltözködésművészetről – a tudatosabb ruházkodás szempontjai

A ruházkodás átszövi mindennapjainkat, mégsem ismerjük a titkait, a küldetését, nem tudunk tudatosan élni azzal a hatással, amit minden percben gyakorol ránk. Cikkünk többek között bemutatja az olcsó tömegtermékeket gyártó divatláncok morálisan megkérdőjelezhető működését, és segítséget nyújt abban, hogy alkatunknak, személyiségünknek, életvitelünknek megfelelő gardróbot alakíthassunk ki. Az öltözködés spirituális vonatkozásainak megismerése is abban segít, hogy tudatosabb döntéseket hozzunk.

Az emberi szervek titkai: a makro- és mikrokozmosz tükre: a bőr

A magasabb rendű állatokkal ellentétben az ember bőrét nem borítja erős szőrzet, sem pikkely, sem páncélkemény szaruréteg, így viszont a védelem mellett számos más feladat ellátására is képessé válik. Cikkünk sorra veszi ezeket a plusz feladatokat, másrészt feltárja, hogyan teremt kapcsolatot bőrünk a mikro- és a makrokozmosz között.

Elisabeth Klein: Miért virágzik kétszer a gyermekláncfű?

Elisabeth Klein kedves meséje a gyermek Jézus csodájának történetét mondja el, amely másodszor is virágzásra hívta és ezáltal különlegessé tette a közönséges vadvirágot.

Az étel biográfiája – Hogyan tudunk a lelkiállapot megváltoztatásával javítani az emésztésünkön?

Orvosi becslések szerint a betegségek kialakulásáért 40-50 százalékban az étrend tehető felelőssé. Hozzátehetjük azonban, hogy az egészség eléréséhez a lelki élet harmóniája is elengedhetetlen. Cikkünkből megismerhetjük az egyes szervekhez kapcsolódó lelki aspektusokat, így ahhoz is kulcsot kapunk, hogy milyen lelki változásra van szükség emésztési problémáink megoldásához.

Receptek

Válogatásunkban a késő-tavasz, kora-nyár zöldségeiből és gyümölcseiből készült finomságok receptjeit olvashatják.

Placid atya – A túlélés négy szabálya

A magyar bencés szerzetes, Placid atya végigélte a XX. századot annak minden viharával együtt. Hitét, véleményét nyíltan felvállaló emberként bebörtönözték, majd 10 év kényszermunkára ítélték a Szovjetunióban. Itt, a lágerben fogadta el a sorsát és ismerte fel a küldetését, amiért aztán lelkesen, derűvel dolgozott haláláig. Cikkünk az ő életébe nyújt betekintést.

Cím