fbpx

Manifesztum 113. szám – nyomtatott (2018. január-február)

700 Ft

A letöltési linket a vásárlást követően email-ben küldjük el Önnek! A PDF dokumentum jelszava a vásárló e-mail címe. A PDF változat rendelésénél nincs postaköltség.

A kommunikáció zavarai és feloldásuk – 1. rész
Amire nincs magyarázat – Hétköznapi jelenségek, melyeket a tudomány a mai napig nem tárt fel – 1. rész
Hit, Remény, Szeretet
Bűnbak? Áldozat? Hős? – A tünethordozó a családban
Szent Maximilian Maria Kolbe
A fájdalom rejtélye
Szívemből szívedbe – Igazi együttlét a közösségben
Magyar királyok és uralkodók – 6. rész: II. (Vak) Béla, II. Géza és III. István

Cikkszám: MANIFESZTUM-113 Kategóriák: ,

Leírás

  • A kommunikáció zavarai és feloldásuk – 1. rész
  • Amire nincs magyarázat – Hétköznapi jelenségek, melyeket a tudomány a mai napig nem tárt fel – 1. rész
  • Hit, Remény, Szeretet
  • Bűnbak? Áldozat? Hős? – A tünethordozó a családban
  • Szent Maximilian Maria Kolbe
  • A fájdalom rejtélye
  • Szívemből szívedbe – Igazi együttlét a közösségben
  • Magyar királyok és uralkodók – 6. rész: II. (Vak) Béla, II. Géza és III. István

Ízelítő a tartalomból:

A kommunikáció zavarai és feloldásuk – Egy kis kommunikációpszichológia 1. rész

Mitől jó egy párbeszéd? Hogyan értethetem meg magam másokkal? Mitől jó vagy rossz a kommunikáció? Megannyi kérdés, ami minden bizonnyal felmerült már az olvasóban is. Szerencsére a pszichológusok is feltették ezeket a kérdéseket, cikksorozatunkban pedig betekintést nyújtunk a válaszaikba. Ne feledjük: nem lehet nem kommunikálni – de nem mindegy, hogyan tesszük!

Amire nincs magyarázat – Hétköznapi jelenségek, melyeket a tudomány mai napig nem tárt fel 1. rész

Számos olyan hétköznapi jelenség létezik, melynek eredetét, működését a materialista természettudomány – a közhiedelemmel ellentétben – a mai napig képtelen megmagyarázni. A kudarcokat általában nem szeretik nagydobra verni, ám vannak tudósok, akik készek elismerni a materialista szemlélet korlátait, és nyitottak az új megközelítésekre. Az egyik ilyen dr. Rupert Sheldrake, akinek munkája nyomán megvizsgáljuk többek között a madarak ámulatba ejtő tájékozódási képességét.

Hit, remény, szeretet

A Vízkereszttől Húsvétig tartó időszakasz a három isteni erény: a hit, a remény és a szeretet fejlesztéséről szól, cikkünkben ezt a hármasságot vizsgáljuk meg az ezoterikus kereszténység, illetve az antropozófia megközelítésben. Hogyan változott a hit szerepe Európa modernkori történelme során? Milyen fokozatai vannak a hitnek? Hogyan alakítják át az isteni erények az ember alacsonyabb testeit?

Bűnbak? Áldozat? Hős? – A tünethordozó a családban

A családterápia szemlélete szerint a családban megjelenő tünet mindig az egész családnak szól. A betegségek szimbolikus értelmezéséhez hasonlóan itt is érdemes megvizsgálnunk, mire „kényszeríti” a családot a tünet, illetve milyen haszna származik belőle. Cikkünkben példákon keresztül mutatjuk be, milyen, amikor egy családtag az egész család számára „hordoz” valamilyen üzenetet.

Szent Maximilian Maria Kolbe

A lengyel Maximilian Kolbe atya a XX. század egyik nagy keresztény szentje, aki elhivatottságával, teremtőerejével és áldozatkészségével ma is példát mutat nekünk. Cikkünkből megismerhetjük csodákkal tarkított életútját, mely a Szűzanyával való találkozástól a kolostor- és újságalapításon át a mártírhalálig vezetett.

A fájdalom rejtélye

A fájdalom az emberi élet egyik alapélménye. Miközben mindannyian megtapasztaltuk már, mégis keveset tudunk a fájdalommal kapcsolatos testi, lelki és szellemi folyamatokról. Cikkünk néhány fontos kérdést megválaszolva igyekszik pótolni ezt a hiányt.

Szívemből szívedbe – Gondolatok Dr. Lawrence Crabb Kapcsolódás című könyvéből

Dr. Lawrence Crabb Kapcsolódás című könyve a valódi megismerésről szól és azokról a gyógyító lehetőségekről, amelyek ott rejlenek minden egyes igaz találkozásban. De mitől lesz igaz egy találkozás? Hogyan alakítja át kapcsolatainkat, ha a jót keressük a másikban? Hogyan képes a közösség gyógyítani az egyént?

Magyar királyok és uralkodók 6. rész – II. (Vak) Béla, II. Géza és III. István

A XII. századi Magyar Királyság Európa egyik nagyhatalma volt, ugyanakkor folyamatosan szembe kellett néznie az őt fenyegető Német-Római Császársággal és Bizánccal, valamint a belső viszályokkal. A kor uralkodói legtöbbször gyermekként vagy ifjúként kerültek trónra és tragikusan fiatalon haltak meg. Sorozatunk következő cikkében a címben szereplő három Árpád-házi király életét és a korszak fontosabb eseményeit mutatjuk be, alternatív történelmi forrásokra is támaszkodva.