fbpx

Manifesztum 114. szám – letölthető PDF (2018. március-április)

500 Ft

A letöltési linket a vásárlást követően email-ben küldjük el Önnek! A PDF dokumentum jelszava a vásárló e-mail címe. A PDF változat rendelésénél nincs postaköltség.

Magyar királyok és uralkodók 7. rész – III. Béla
Amire nincs magyarázat – Hétköznapi jelenségek, melyeket a tudomány a mai napig nem tárt fel – 2. rész
Gyógyítható és gyógyíthatatlan betegségek
A Pilátus-jelenség
Testről és Lélekről… Rólad és Rólam… – A Testről és Lélekről című film ajánlója
Húsvét misztériuma a szellemtudomány fényében
Szívemből szívedbe – Igazi együttlét a közösségben – 2. rész
A pajzsmirigy, avagy az élet kihívása – Milyen pszichés tényezők befolyásolják a méregtelenítést és hogyan támogathatjuk szervezetünket lelkileg ebben a folyamatban?
„Szeretetkalászból lesz az életkenyér” – Világok kenyerek, a kenyerek világa
Milyen messze van a mennyország? (mese)

Kategóriák: ,

Leírás

A letölthető változatról:

PDF-változat rendelésénél Ön emailben kapja meg a letöltési linket. A PDF jelszava a vásárló e-mailcíme. A PDF-változat rendelésénél nincs postaköltség.

A letöltött PDF a letöltő személy által saját felhasználásra kinyomtatható és megtekinthető. A dokumentum terjesztése, továbbadása sem nyomtatott, sem elektronikus formában nem engedélyezett. A kiadvány egészének vagy bármely részének reprodukálása, megjelentetése, terjesztése kizárólag a kiadó engedélyével lehetséges!

A PDF dokumentum számítógépen való megtekintésekor – ha a monitorunk elég nagy méretű –, választhatjuk a kétoldalas nézetet is, így az összetartozó oldalpárokat egymás mellett fogjuk látni.

A kétoldalas megjelenítés a "View" menü "Page display" almenüjében, "Two page view" néven érhető el. Magyar nyelvű szoftverben: "Nézet" / "Oldalmegjelenítés" / "Kétoldalas nézet".

A kétoldalas nézet kiválasztásakor ügyeljünk rá, hogy az Acrobat a címlapot önállóan mutassa ("Show cover page in two page view" ill. "Borító megjelenítése kétoldalas nézetben" opció), így valóban a megfelelő oldalak fognak egymás mellé kerülni a monitoron.


 

  • Magyar királyok és uralkodók 7. rész – III. Béla
  • Amire nincs magyarázat – Hétköznapi jelenségek, melyeket a tudomány a mai napig nem tárt fel – 2. rész
  • Gyógyítható és gyógyíthatatlan betegségek
  • A Pilátus-jelenség
  • Testről és Lélekről… Rólad és Rólam… – A Testről és Lélekről című film ajánlója
  • Húsvét misztériuma a szellemtudomány fényében
  • Szívemből szívedbe – Igazi együttlét a közösségben – 2. rész
  • A pajzsmirigy, avagy az élet kihívása – Milyen pszichés tényezők befolyásolják a méregtelenítést és hogyan támogathatjuk szervezetünket lelkileg ebben a folyamatban?
  • „Szeretetkalászból lesz az életkenyér” – Világok kenyerek, a kenyerek világa
  • Milyen messze van a mennyország? (mese)

Ízelítő a tartalomból:

Magyar királyok és uralkodók 7. rész – III. Béla

A magyar nép ősei körében évezredeken át kimondott törekvés volt az új kulturális impulzusok felvétele és a más népekkel való keveredés, mely a megújulást, fejlődést célozta. Ebben a szellemben uralkodott egyik legnagyobb Árpád-házi királyunk, III. Béla is, akinek egyik legfőbb törekvése az volt, hogy a bizánci–görög impulzust elhozza Magyarország számára és ötvözze azt a nyugati hatásokkal. Cikkünkből megismerhetik III. Béla életútját, politikáját és szellemiségét.

Amire nincs magyarázat – Hétköznapi jelenségek, melyeket a tudomány a mai napig nem tárt fel – 2. rész

A modern természettudományos világszemléletet fonákságait feltáró cikksorozatunk témája ezúttal az emberi tudat. Vajon a tudat az agyban bezárva létezik vagy képes kiterjedni a testen túlra is? Hogyan látja ezt a mai természettudomány, és mire utalnak a kísérletek valójában? Cikkünk olyan kérdéseket feszeget, melyek kapcsán a spiritualitás és a tudomány újbóli összekapcsolódásának távlatai nyílnak meg.

Gyógyítható és gyógyíthatatlan betegségek

Napjaink orvostudománya látszólag kategorikusan elkülöníti a gyógyítható és a gyógyíthatatlan betegségeket. Vajon mi a magyarázata annak, hogy van, aki mégis képes meggyógyulni egy gyógyíthatatlannak mondott betegségből? A nála alkalmazott gyógymód miért nem hatásos más betegeknél? Hogyan ébreszthetjük fel a betegben szunnyadó öngyógyító erőket? Cikkünkben megvizsgáljuk, hogyan felel ezekre a kérdésekre a szellemtudomány.

A Pilátus-jelenség

Cikkünkben Pilátus életét, Krisztussal való találkozását, halálra ítélésében játszott ellentmondásos szerepét és történetének máig aktuális üzenetét próbáljuk megérteni. Annak az embernek az életét, aki a legnagyobb igazságtalanság megtörténte közben tette fel a máig visszhangzó kérdést: „Mi hát az igazság?” (Jn. 18:38.)

Testről és Lélekről… Rólad és Rólam… – A Testről és Lélekről című film ajánlója

Enyedi Ildikó 2017-es filmje méltán ért el hatalmas nemzetközi sikert. A szerelmi történetet egy vágóhíd nyers brutalitásával és misztikus jelenetekkel ötvöző alkotás mélyen megérint minket – ha engedjük… „A Testről és lélekről egyszerű film, olyan egyszerű emberekről szól, mint mi mindannyian” – nyilatkozta a film rendezője.

Húsvét misztériuma a szellemtudomány fényében

„Ki tudjátok-e inni azt a kelyhet, amelyet én fogok kiinni?” Kétezer éve hangzott el ez a kérdés Krisztustól, amely azóta is minden időben, minden embernek szól. Cikkünk abban nyújt segítséget, hogy személyessé és aktuálissá tudjuk tenni ezt a kérdést. Hajlandóak vagyunk-e megvizsgálni az életünket? Igent tudunk-e mondani a fájdalomra? Képesek vagyunk-e kitartani a hitben és áldozatokat hozni másokért, Krisztusért?

Szívemből szívedbe – Igazi együttlét a közösségben 2. rész

Hogyan tudunk valódi kapcsolatokat kialakítani egy közösségben? Hogyan tudunk megnyílni, és hogyan tudjuk hordozni a másikat? Milyen jellegzetes negatív minták, programok állnak a kapcsolódás útjában? Dr. Lawrence Crabb: Kapcsolódás című könyvét bemutató sorozatunk második részében érdekes gondolatokat olvashatunk a fenti kérdésekkel kapcsolatban.

A pajzsmirigy, avagy az élet kihívása – Milyen pszichés tényezők befolyásolják a méregtelenítést és hogyan támogathatjuk szervezetünket lelkileg ebben a folyamatban?

A pajzsmirigy csak egy, a méregtelenítésben szerepet játszó szervek közül, ám egyre gyakoribb megbetegedése miatt érdemes mélyebben megismerkednünk működésének fizikai és lelki aspektusaival. Milyen szimbólumokat rejt a túl-, illetve az alulműködése? Hogyan függ össze a pajzsmirigy a bennünk rejlő életerővel, élni akarással?

„Szeretetkalászból lesz az életkenyér” – Világok kenyerek, a kenyerek világa

Cikkünkben egyrészt legalapvetőbb táplálékunk, a kenyér történetét kísérjük végig a különböző korokon és földrészeken át, másrészt megvizsgáljuk, hogyan nyerheti vissza a mindennapokban a kenyér elkészítése és elfogyasztása régi szakralitását. Végezetül egy mese segítségével értelmezzük, mit jelent az, hogy mi magunk is „kenyérré kell váljunk”.

Milyen messze van a mennyország? (mese)

Elbűvölő mese egy kíváncsi gyermekről, egy bölcs nagymamáról és egy szerény kis virágról, akinek igaz, nemes vágy élt a szívében…