Barion Pixel

Manifesztum 117. szám – letölthető PDF (2018. november-december)

500 Ft

A letöltési linket a vásárlást követően email-ben küldjük el Önnek! A PDF dokumentum jelszava a vásárló e-mail címe. A PDF változat rendelésénél nincs postaköltség.

A békés harcos útja – Interjú Dan Millman íróval
A pentagram titkai – Aranymetszés térben és időben
Majommá tett emberiség, avagy az evolúcióelmélet kritikája 2. rész
Cél-tudat
Karácsony misztériuma a szellemtudomány fényében
Gőg – Út a gyalázattól az alázatig
Az újjászületés rejtélye
Magyar királyok és uralkodók 10. rész – V. István, IV. (Kun) László, III. András
Túllátni önmagunkon (könyvajánló)
A lámpagyújtogató karácsonya (mese)

Cikkszám: E-MANIFESZTUM-117 Kategóriák: ,

Leírás

A letölthető változatról:

PDF-változat rendelésénél Ön emailben kapja meg a letöltési linket. A PDF jelszava a vásárló e-mailcíme. A PDF-változat rendelésénél nincs postaköltség.

A letöltött PDF a letöltő személy által saját felhasználásra kinyomtatható és megtekinthető. A dokumentum terjesztése, továbbadása sem nyomtatott, sem elektronikus formában nem engedélyezett. A kiadvány egészének vagy bármely részének reprodukálása, megjelentetése, terjesztése kizárólag a kiadó engedélyével lehetséges!

A PDF dokumentum számítógépen való megtekintésekor – ha a monitorunk elég nagy méretű –, választhatjuk a kétoldalas nézetet is, így az összetartozó oldalpárokat egymás mellett fogjuk látni.

A kétoldalas megjelenítés a "View" menü "Page display" almenüjében, "Two page view" néven érhető el. Magyar nyelvű szoftverben: "Nézet" / "Oldalmegjelenítés" / "Kétoldalas nézet".

A kétoldalas nézet kiválasztásakor ügyeljünk rá, hogy az Acrobat a címlapot önállóan mutassa ("Show cover page in two page view" ill. "Borító megjelenítése kétoldalas nézetben" opció), így valóban a megfelelő oldalak fognak egymás mellé kerülni a monitoron.


 

  • A békés harcos útja – Interjú Dan Millman íróval
  • A pentagram titkai – Aranymetszés térben és időben
  • Majommá tett emberiség, avagy az evolúcióelmélet kritikája 2. rész
  • Cél-tudat
  • Karácsony misztériuma a szellemtudomány fényében
  • Gőg – Út a gyalázattól az alázatig
  • Az újjászületés rejtélye
  • Magyar királyok és uralkodók 10. rész – V. István, IV. (Kun) László, III. András
  • Túllátni önmagunkon (könyvajánló)
  • A lámpagyújtogató karácsonya (mese)

Ízelítő a tartalomból:

A békés harcos útja – Interjú Dan Millman íróval

A Casparus kiadó meghívására a közelmúltban hazánkba látogatott Dan Millman, „A békés harcos útja” című könyv népszerű írója. Nagysikerű előadása előtt interjút adott többek között a Manifesztumnak is, melyben a boldogságról, a fájdalomról, a küzdősportokról és a könyvei mögött rejlő valós eseményekről mesélt.

A pentagram titkai – Aranymetszés térben és időben

Karácsonyhoz közeledve egy, az ünnephez szorosan köthető szimbólummal ismerkedhetünk meg: a pentagrammal vagy ötágú csillaggal, aminek ősidők óta különleges hatást tulajdonítanak. Cikkünk összefoglalja a szimbólum geometriai, művészettürténeti, szakrális és spirituális összefüggéseit.

Majommá tett emberiség, avagy az evolúcióelmélet kritikája 2. rész

Hogyan lett egy pulykahúsos szendvicsből a madarak evolúciós származását alátámasztó „bizonyíték”? Milyen alapvető hibái vannak az anyag önszerveződő képességét „bizonyító” híres kísérletnek, amit mindenki tanult biológiaórán? Miért vak a tudomány a DNS esetében arra, amit az űrlények kutatásakor vagy éppen a tőzsdei csalások kimutatásakor nyilvánvalónak tekint? Ilyen és ehhez hasonló kérdések mentén mutatunk rá sorozatunk második részében az evolúcióelmélet további gyenge pontjaira.

Cél-tudat

Bár nagyon szeretnénk és tudjuk, hogy érdemes volna, többnyire mégis kevés figyelmet szentelünk céljaink kitűzésének és az ezekkel való tudatos munkának. Cikkünk abban szeretne segíteni, hogy a célok mellett való elköteleződés életünk mindennapi és termékeny része legyen. Vajon mi tesz boldogabbá: a cél elérése vagy a cél felé vezető út? Mekkora szerepe van az együttműködésnek a siker elérésében? Milyen a jól meghatározott cél? Mit jelent a felelősségvállalás a célok tekintetében?

Karácsony misztériuma a szellemtudomány fényében

A korábbi évek karácsonyi cikkeihez kapcsolódva folytatjuk Pál apostol Szeretethimnuszának elemzését. Az idei téma egyetlen mondat: „Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.” (1Kor. 13:7.) Lássuk, mennyi titkot, bölcsességet rejt ez a néhány szó!

Gőg – Út a gyalázattól az alázatig

Korunk embere hajlamos elfeledkezni róla, hogy a gőg egyike a legfőbb bűnöknek, hiszen manapság önmagunk fényezése, a „sztárság”, a „menőség” inkább erénynek számít, mintsem jellemhibának. Ébresztőnek szánt írásunk bibliai példák tükrében vizsgálja, hogy mi is a gőg, mi hozza létre a lelkünkben, milyen hatással van az önmagunkhoz, embertársainkhoz, illetve az égiekhez fűződő kapcsolatunkra, és mi jelenti rá a gyógyírt.

Az újjászületés rejtélye

A Szaturnusz bolygóhoz ősi idők óta a halál és a bölcsesség minősége kapcsolódik. Cikkünkből megtudhatjuk, hogy az antropozófus orvoslás szerint hogyan jelennek meg a szaturnuszi hatások az emberi szervezetben, mit jelent az „ólom-folyamat”, és milyen problémák esetében javasolt az ólommal való homeopátiás kezelés, gyógyítás.

Magyar királyok és uralkodók 10. rész – V. István, IV. (Kun) László, III. András

A címben szereplő három király zárta az Árpád-házi királyok sorát. Vajon mennyire valóságos kép él bennünk róluk? Mindhármuknak nehéz sors jutott, az idegen érdekek kereszttüzében, külső és belső viszályok közepette kellett fiatalon helytállniuk, s egyikük sem halt természetes halált. Haláluk pillanatáig küzdöttek az országért s a magyar népért. Az ő életükről és áldozatukról szól jelen cikkünk.

Túllátni önmagunkon (könyvajánló)

Valószínűleg mindannyian megtapasztaltuk, hogy a közös élmények és a közös célok mindig jobban megmozgatnak minket kívül-belül, mint az egyéni törekvés. Az Arbinger Intézet legújabb könyve az együttműködés témáját járja körül, példákkal illusztrálva, hogy az önmagunkra irányuló, önközpontú szemlélet bekorlátoz minket, a másokat is figyelembe vevő, kifeléirányuló szemléletmód pedig megnyitja az utat a kiteljesedés felé.

A lámpagyújtogató karácsonya (mese)

Megható történet a szeretetteljes áldozat erejéről és a szívben megélt Karácsonyról, amely mindannyiunkat elvezethet a Krisztussal való találkozásig.

Cím

Napfényes Tanfolyamok az alapítvány szervezésében:

Önismereti tanfolyamok

Lelkiség, önismeret

A tanfolyamot 2 változatban is rendszeresen meghirdetjük (hétvégi és hétköznap esti).
A Sajátmese a lélek számára olyan éltető erők forrása, mint a test számára a finom és egészséges táplálék. A lélek ugyanúgy éhezi a mesét, mint a test az ételt.

FESTŐI KÖRNYEZETBEN, A PILISBEN!
Szeretettel várjuk az egészséges életmód iránt érdeklődőket és a testi-lelki megújulásra vágyókat egy szakemberek által vezetett ötnapos böjttáborba! A tábor során a közös böjtölés mellett testmozgás, művészeti foglalkozások és az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások teszik tartalmassá a programot.

Önismereti tanfolyamok

Művészet, kreativitás

Szeretsz alkotni, de inkább társaságban tennéd, mintsem egyedül? Közös élmény-alkotásra hívunk, melyen látványos képeket készíthetsz előképzettség nélkül is!

Képeink témáját a keresztény ünnepkör inspirálja, az év kiemelt napjaiból merítünk ihletet az alkotásainkhoz. Ha te is szeretnél hasonló témákban festeni, akkor várunk szeretettel 3 órás festőestjeinkre a belvárosban!

Mélyítsd el a tudásodat a festészetben. Itt megismerkedhetsz a festészettel, tanulhatsz, fejlődhetsz, önbizalomra tehetsz szert és mindezt örömmel, közösen! Minden csütörtökön délelőtt 9-12-ig, hozhatod a kedvenc festményedet, vagy választhatsz az általunk kínált festmények közül.

Ha szeretnéd meglepni szerettedet az ő vagy a saját portréddal, vagy csak egyszerűen érdekel, hogyan kell portrét festeni, akkor várunk szeretettel 2 alkalmas workshopunkra. Nálunk megtanulhatod a portréfestés alapjait és megfesthetsz egy általad kiválasztott arcképet.

Mi a titka a katedrálisok gyönyörű ablakainak? Hogyan készíts te is lélegzetelállító mintákat? Ez a különleges, Szakrális Geometria workshopunk betekintést nyújt a mandalák lenyűgöző világába. Tudomány • Művészet • Spiritualitás

Lenyűgöznek a piramisok? • Érdekelnek az ősi szimbólumok összefüggései? • Szívesen elmélyülnél érdekes szerkesztésekben? • Különleges testeket építenél? • Milyen titkokat rejt egy egyszerű forma? • Hogyan fedezhető fel a geometria titkos nyelvezete? • Mi a jelentősége egy alakzatnak?
Szimbólumokról és jelentésükről különleges megközelítésben

Önismereti tanfolyamok

Spiritualitás

Ízelítő a témákból:
A csakrák működése és sajátosságaik • csakrakapcsolatok • a hozzájuk kapcsolódó életterületek, betegségek • az egyes csakrákhoz tartozó pozitív és negatív elementálok • a harmonikus és diszharmonikus működésről • a csakrák tisztítása és erősítése

Ízelítő a témákból:
Az ember és a világ szellemi felépítése • tudatszintek • planetáris inkarnációk, a Föld létének szellemi háttere • karma és reinkarnáció • angyalok és ellenerők • a köztes lét eseményei • szellemi praxis • beavatás és megvilágosodás

Ízelítő a témákból:
A földfejlődés és emberiségfejlődés kiemelkedő eseményei Krisztustól napjainkig • Michael-impulzus • az 52 szellemi alapelv • a közteslét eseményei • a Szent Grál titkai • egészség, betegség, gyógyulás • damaszkuszi élmény

A szellemtudományi haladó tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik már elvégezték Az ember és a létezés titkai – bevezetés a szellemtudományba alaptanfolyamot, illetve azoknak, akik már rendelkeznek az alapvető szellemtudományos ismeretekkel.

Lélektől lélekig tudásanyag