fbpx

Manifesztum 128. szám – letölthető PDF (2021. január-február)

500 Ft

A letöltési linket a vásárlást követően email-ben küldjük el Önnek! A PDF dokumentum jelszava a vásárló e-mail címe. A PDF változat rendelésénél nincs postaköltség.


A dobogó kövek titkai – A pilisi szívmeridiánok nyomában 1. rész
Hibáink és lehetőségeink 1 . rész
Út az önelfogadáshoz és a családi békéhez: Családi titkok (könyvajánló) 1. rész
Hit, Remény, Szeretet – Isteni erények a szellemtudomány fényében
„…Minden pillanat értékes” – Gondolatok a jelenlétről 2. rész
Válás és újjászületés
A hő csodája – avagy miért kell magunkat átmelegíteni?
Szájhigiénia és fogápolás
Magyar királyok és uralkodók 21. rész – II. Rákóczi Ferenc
A koldus és Zou Ma Deng, a kislány (mese)

Leírás

A letölthető változatról:

PDF-változat rendelésénél Ön emailben kapja meg a letöltési linket. A PDF jelszava a vásárló e-mailcíme. A PDF-változat rendelésénél nincs postaköltség.

A letöltött PDF a letöltő személy által saját felhasználásra kinyomtatható és megtekinthető. A dokumentum terjesztése, továbbadása sem nyomtatott, sem elektronikus formában nem engedélyezett. A kiadvány egészének vagy bármely részének reprodukálása, megjelentetése, terjesztése kizárólag a kiadó engedélyével lehetséges!

A PDF dokumentum számítógépen való megtekintésekor – ha a monitorunk elég nagy méretű –, választhatjuk a kétoldalas nézetet is, így az összetartozó oldalpárokat egymás mellett fogjuk látni.

A kétoldalas megjelenítés a "View" menü "Page display" almenüjében, "Two page view" néven érhető el. Magyar nyelvű szoftverben: "Nézet" / "Oldalmegjelenítés" / "Kétoldalas nézet".

A kétoldalas nézet kiválasztásakor ügyeljünk rá, hogy az Acrobat a címlapot önállóan mutassa ("Show cover page in two page view" ill. "Borító megjelenítése kétoldalas nézetben" opció), így valóban a megfelelő oldalak fognak egymás mellé kerülni a monitoron.


 

  • A dobogó kövek titkai – A pilisi szívmeridiánok nyomában 1. rész
  • Hibáink és lehetőségeink 1 . rész
  • Út az önelfogadáshoz és a családi békéhez: Családi titkok (könyvajánló) 1. rész
  • Hit, Remény, Szeretet – Isteni erények a szellemtudomány fényében
  • „…Minden pillanat értékes” – Gondolatok a jelenlétről 2. rész
  • Válás és újjászületés
  • A hő csodája – avagy miért kell magunkat átmelegíteni?
  • Szájhigiénia és fogápolás
  • Magyar királyok és uralkodók 21. rész – II. Rákóczi Ferenc
  • A koldus és Zou Ma Deng, a kislány (mese)

Ízelítő a tartalomból:

A dobogó kövek titkai – A pilisi szívmeridiánok nyomában 1. rész

Kevés olyan hely létezik Magyarországon, amelyet annyi legenda övez, mint a Pilist. Az elmúlt években azt láthattuk, hogy Dobogókő lett a magyarság kiemelt gyújtópontja: sámánok, táltosok, „ezoterikus hitűek” egyre népesebb tábora vallja, hogy Magyarországon található a Föld szívcsakrája. De vajon honnan, miből vagy kitől ered ez az elképzelés? Valóban mi magyarok lennénk a Föld szívének örzői? Az utóbbi években rengeteg olyan állítás látott napvilágot a témával kapcsolatosan, amelyeknek nehéz utánajárni, ezért most ezt a nagyon fontos témát fogjuk feltérképezni archeogeodéziai és radiesztéziai szempontok alapján.

Hibáink és lehetőségeink 1 . rész

Témánk a hiba jelensége, amely általánosan minden emberre kihat. Az egykori Piramis együttes közismert dalszövege szerint: „A sorsod valahol hibás”. Vajon lehet-e hibás a sorsunk? Ki a hibás a sorsunkért? Bármiért ki a hibás? Paulo Coelho szerint: „Amikor megismételsz egy hibát, az többé nem hiba, hanem döntés.”  Egy hiba feldolgozva már nem hiba, hanem reális tapasztalat. Sorsunkat nagyban befolyásolják ismételt, szokássá váló, elhanyagolt hibáink. Minden azon múlik, mit kezdünk a hibáinkkal.

Út az önelfogadáshoz és a családi békéhez: Családi titkok (könyvajánló) 1. rész

Talán érdemes ajánlónk legelején megjegyezni, hogy ez a könyv sokkal többről szól a családi titkoknál. E titkok vizsgálata által ugyanis az olvasó betekintést nyer a családterápia módszerébe és lényegi elemeibe is, és maga is egy gyógyulási folyamaton mehet keresztül. Ám még ennél is fontosabb, hogy ezt a könyvet nemcsak a lélekbúvár hajlamokkal rendelkezőknek ajánljuk, hanem mindazoknak, akik szeretnék jobban megérteni önmagukat, a családon belül betöltött szerepüket, családi konfliktusaikat, generációs örökségüket, esetleg válaszokat szeretnének kapni olyan nehezen megmagyarázható jelenségekre, amelyek felmerültek a családjuk életében.

Hit, Remény, Szeretet – Isteni erények a szellemtudomány fényében

Írásunkban ezúttal egy olyan témával fogunk foglalkozni, amelyre évről évre visszatérünk, ez pedig a három isteni erény, amit a szokványosnak mondható vallásfilozófiai, erkölcsi-etikai megközelítés helyett szellemtudományi értelemben fogunk vizsgálni. A három isteni erény közül is ezúttal a hit lesz cikkünk középpontjában. Mi a hit két fő dimenziója? Mi a hit három alaptézise? A három exoterikusan elfogadott alaptézist milyen további két hitigazsággal egészíti ki az ezoterikus kereszténység?

„…Minden pillanat értékes” – Gondolatok a jelenlétről 2. rész

Sorozatunk második részében olyan témáké lesz a főszerep, mint a gondolatok teremtő ereje, a mindent gyógyító beszélgetés, a pozitív megerősítések varázsereje, a rendteremtés művészete és a gyógyító alvás fontossága.

Válás és újjászületés

Az esküvőn többnyire eszünkbe sem jut, hogy a frissen megkötött házasság esetleg nem életünk végéig tart majd, holott a statisztikák szerint ma már a házasságok több mint fele válással végződik. Pedig nem véletlen, hogy kivel hoz össze minket a sors. Gyakori tapasztalat, hogy ha valaki nemet mond arra a változásra, amire a házassága hívja őt, a következő kapcsolataiban ugyanazokkal a nehézségekkel találkozik. Persze adódhat olyan helyzet, ahol már valóban csak a válás lehetősége maradt, de a végleges döntés előtt vizsgáljuk meg, valóban mindent megtettünk-e a kapcsolatért. A fejlődési lehetőségek azonban még ekkor sem zárulnak le, a helyesen megélt szakítás, válás, illetve az azt követő gyászfolyamat is az önismereti utunk részévé válhat. Cikkünkben a válás lehetséges okairól, valamint a válás és a kapcsolat meggyászolásának folyamatáról olvashatnak.

A hő csodája – avagy miért kell magunkat átmelegíteni?

Miért olyan fontos a belső melegség, az átmelegedés az ember számára testi és lelki szinten is? Milyen következményei vannak, ha az ember kihűl vagy felborul a hőháztartása? Milyen természetes módszerekkel, terápiákkal segíthető a hőháztartás helyreállítása, illetve a lelki melegség visszaszerzése? Jakab doktor legújabb írása az antropozófikus orvoslás szemszögéből vizsgálja meg ezeket a kérdéseket.

Szájhigiénia és fogápolás

A harmadik évezred elején minden lehetőség megadatik számunkra, hogy vigyázzunk a fogainkra. A legkülönfélébb fogkefék, szájvizek, számtalan szájhigiéniai eszköz, módszer és szer áll rendelkezésünkre, hogy életünk végéig épségben megőrizhessük a fogainkat. Szükségünk is van rájuk a rágáshoz, a beszédhez, a hangképzéshez, és esztétikailag sem mindegy, milyen a mosolyunk. Nézzünk meg pár tényezőt, mit és hogyan tehetünk az ép fogak, a szép mosoly és az üde lehelet érdekében!

Magyar királyok és uralkodók 21. rész – II. Rákóczi Ferenc

II. Rákóczi Ferenc volt az utolsó nemzeti uralkodónk. Személyével véget ért az addigra már leáldozóban lévő magyar függetlenség kora, és kezdetét vette az idegen irányítás időszaka. Hazánk kincseiért két birodalom versengett, akik közül a Habsburgok győzedelmeskedtek, de ennek árát a magyar nép fizette meg. Országunk mind lelkileg, mind fizikálisan kivérzett a másfél évszázados megszállástól és a szétszakítottságtól, a törökök kiűzésétől és a Habsburg-igától. A nemzet földre zuhant keresztje súlya alatt, és Rákóczi volt, aki talpra állította.

A koldus és Zou Ma Deng, a kislány (mese)