Barion Pixel

Manifesztum 130. szám – nyomtatott (2021. május-június)

700 Ft

Híres magyarok, akik formálták a világot – 1. rész
A dobogó kövek titkai – A pilisi szívmeridiánok nyomában – 3. rész
Nyugtalanság, idegesség, stressz
Az Élet egy ajándék – Gondolatok Edith Eva Eger Az Ajándék című könyvéről – 2. rész
Pünkösd misztériuma a szellemtudomány fényében
A közösségformálás alapjai, avagy Pünkösd a gyakorlatban
A poszt-Covid-jelenség és kezelése
A magasvérnyomás-betegség megelőzése és szelíd gyógymódjai
Ébreszd fel a szépséged! – 1. rész
Pünkösdi meseválogatás
Aranyosi Ervin: Csupán szeretni kéne!

Kategóriák: ,

Leírás

  • Híres magyarok, akik formálták a világot – 1. rész
  • A dobogó kövek titkai – A pilisi szívmeridiánok nyomában – 3. rész
  • Nyugtalanság, idegesség, stressz
  • Az Élet egy ajándék – Gondolatok Edith Eva Eger Az Ajándék című könyvéről – 2. rész
  • Pünkösd misztériuma a szellemtudomány fényében
  • A közösségformálás alapjai, avagy Pünkösd a gyakorlatban
  • A poszt-Covid-jelenség és kezelése
  • A magasvérnyomás-betegség megelőzése és szelíd gyógymódjai
  • Ébreszd fel a szépséged! – 1. rész
  • Pünkösdi meseválogatás

Ízelítő a tartalomból:

A dobogó kövek titkai – A pilisi szívmeridiánok nyomában 3. rész

Ugyan ki gondolná fővárosunk lakói közül, hogy egy adott pillanatban, amikor a villamoson vagy a buszon zötyögünk, éppen egy pilisi szívmeridiánt keresztezünk és öntudatlanul kapcsolatba kerülünk a Föld szívével? Annak ellenére, hogy a hétköznapokban valószínűleg nem erre figyelünk, nagyon nem mindegy, hogy milyen ennek a kapcsolatnak a minősége! Az előző részekben röviden megvizsgáltuk a Pilis epicentrumából induló, a Földünket körbeörvénylő Szent György-sávokat a Pilisben és Budapesten is. Ezúttal még szélesebbre tágítjuk látókörünket, eltávolodunk a pilisi epicentrumtól: immáron Magyarországot és környékét fogjuk vizsgálni a teljesség igénye nélkül, kiragadva pár érdekesebb példát.

Híres magyarok, akik formálták a világot 1.

„Ember, ismerd meg önmagad!” – hangzik az ősi bölcsesség. Az önismeret szerves részét képezi a népismeret, általa fedezhetjük fel azon részünket, mely nemzeti hovatartozásunkból fakad. Népünk megismeréséhez meg kell ismernünk hagyományait, kultúráját, történelmét, a sorsát és azt, hogy hogyan formálja a világot. Most induló sorozatunkban kiemelkedő magyarok sorsát tekintjük át, hogy lássuk, általuk népünk mit adott az emberiségnek, miként hatott, hogyan alakította a világot.

Pünkösd misztériuma a szellemtudomány fényében

A Manifesztum 125. számában megjelent cikk folytatása, melyben az exoterikus és az ezoterikus kereszténység szemszögéből is megvizsgáljuk a Pünkösd, illetve a Szent Szellem jelentőségét ezúttal Pál apostol levelei alapján. Mi is a Szentlélek kilenc gyümölcse?

A közösségformálás alapjai, avagy Pünkösd a gyakorlatban

Az emberi lét fejlődésében mindig hatalmas szerepe volt a közösségek létrejöttének és a közösségi életnek. Az evolúció kutatói közül sokan kifejezetten ehhez kötik az ember kiemelkedését. De miért csak közösségben érhető el fejlődés egy ponton túl? Hogyan akadályozza ezt a hatalom, a magány, az egyedüllét? Milyen aspektusai vannak a Grál-közösségnek? Mi a jelentősége a kérésnek a közösségben?

A poszt-Covid-jelenség és kezelése

A koronavírus-fertőzésnek is nevezett jelenség aggasztó gyorsasággal terjed, és jelentős hatással van az egyének és a társadalom helyzetére egyaránt. Nem pusztán maga a heveny fertőzés, hanem az annak lecsengése után visszamaradó tünetek is rontják az életminőséget, félelmet, aggódást keltve az emberekben. Ha ismeretünk kiterjed az okokra, átlátjuk az összefüggéseket és ezek révén tudjuk, mit tehetünk egészségünk érdekében, akkor kevésbé lesz félelmetes a vírus, valamint a fertőzést követő problémák.

Nyugtalanság, idegesség, stressz – Okok, tünetek és sok-sok gyakorlati tanács a helyzet felismeréséhez és a kezeléshez

A nyugtalanság és az idegesség csupán tünetek, melyek okait ajánlatos kideríteni, hiszen leginkább ettől függ az eredményes kezelés. Az okokon túl megnézzük milyen természetes szongásoldókat érdemes használni, egyáltalán mik a szorongás tünetei, és a szellemi nézőpontokat is számba vesszük.

Az Élet egy ajándék – Az emberi lét tizenkét börtöne 2. rész

Edith Eva Egert a II. világháború idején Kassáról Auschwitzba hurcolták családjával együtt, ám csodával határos módon túlélte a koncentrációs tábort. Azóta családot alapított, anya lett, emellett ledoktorált pszichológiából, és munkája révén a mai napig sok ember gyógyulását segíti. Méltán népszerűvé vált A döntés című könyvében azt mutatja be, hogyan élte túl a koncentrációs tábort, hogyan dolgozta fel a traumát és kezdett új életet. Legfrissebb művével, Az ajándék-kal pedig egy gyakorlati kézikönyvet nyújt át nekünk: rávilágít azokra az érzelmi és gondolati mintákra, amelyek rabságban tartanak bennünket. A Manifesztum 129. számában megjelent cikk folytatása.

A magasvérnyomás-betegség megelőzése és szelíd gyógymódjai

A magas vérnyomás vagy hipertónia a köztudatban olyan betegségként él, ami az idő múlásával szinte mindenkit „utolér”, onnantól kezdve pedig csak gyógyszeres kezeléssel tartható karban. Május 17-én, a magas vérnyomás világnapján jelent meg a Napfényes Gyógyközpont legújabb kiadványa A magasvérnyomás-betegség megelőzése és szelíd gyógymódjai címmel. Kiadványukkal ezt a hiedelmet szeretnék eloszlatni.

Ébreszd fel a szépséged! – 1. rész: A ritmus

Mindenki szereti szépnek érezni magát – de vajon mitől ennyire vonzó, misztikus dolog a szépség? Sokan, sokféleképpen próbálták megfogalmazni, mi a szép, mitől lesz valami sugárzó, miért ad esztétikai élvezetet, ha ránézünk valami szépre. Az egyik álláspont szerint az esztétika titkát az emberen belül kell keresni. Hogy mit jelent ez a ritmus szempontjából? Ezt járjuk körbe.

Pünkösdi meseválogatás

Cím