Több mint 50 recept: Nyers ételek • Szendvicskrémek, pástétomok • Levesek • Főételek • Pékáruk • Desszertek
Egy olyan receptválogatást készítettünk, amit egész évben tudsz használni, legyen szó akár nyári könnyű és hűsítő vagy téli, laktató és melegítő ételek elkészítéséről. Fontos szempont volt számunkra, hogy olyan hagyományos, a gyermekkorunk ízvilágát felidéző ételekkel is kedveskedjünk Nektek, mint a rakott burgonya, a lecsó, az algából készült „halászlé” és a kocsonya. A nagyvilág méltán híres receptjeiről sem kell lemondanotok, vegán módra újraálmodtuk a kijevi tálat, a „tatár bifszteket”, a svéd „gombát” és a desszertek egyik királyát, a tiramisut. Ezekkel a receptekkel bátran előállhatsz olyan rokonok és barátok körében is, akik most találkoznak először a tisztán növényi ételek ízeivel. Találhatsz gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket, de olyan komplex fogásokat is, amelyekkel méltó módon díszítheted az ünnepi asztalt.
Kötetünk első részének bevezetőjében kiemeltük, hogy az egészséges táplálkozás szempontjából milyen fontos a nyers ételek fogyasztása, a nyers összetevők hasz
nálata. Azóta valóságos forradalom zajlik a nyers konyha területén, a nyers étkezés egy új kulináris trenddé vált. Büszkék vagyunk arra, hogy a második kötetben egy egész fejezetet szenteltünk olyan ételeknek, melyek tisztán nyers növényi alapanyagokból készülnek, mindenfajta hőkezelés nélkül.
Használjátok és forgassátok egészséggel, jó étvágyat kívánunk!
színes fotókkal • spirálkötés
TARTALOM
AJÁNLÓ
ÁTTÉRÉS A TERMÉSZETES TÁPLÁLÉKOKRA, ÉLETMÓDRA
NYERS ÉTELEK
- Thai currys-mangós krémleves
- Zöldséges kréker
- Nyers kebab tzatzikival
- Magtejföl
- Pikáns paprikás krém
- Körözött
- Sokmagvas nyers fasírt reteksalsával
- Kókuszgolyó
- Kesu„túró”krém
SZENDVICSKRÉMEK, PÁSTÉTOMOK
- „Tojás”krém
- Tofukörözött
- „Hurka”
- Tormás napraforgókrém
- Vegán tatár bifsztek
- Zakuszka
- Sültzöldség-krém
LEVESEK
- Sárgarépás vöröslencse-krémleves
- Mentás uborkakrémleves
- Lencseleves zöldségekkel
- Padlizsánkrémleves
- Algaleves
- Fahéjas szilvakrémleves
- Kukorica-krémleves
- Kókuszos céklakrémleves
- Gazpacho
FŐÉTELEK
- Majonézes cékla, tepsis bevagdalt sajtos burgonya, fasírt
- Falafeltál (falafelgolyó, humuszkrém, pita, saláta)
- Kijevi tál
- Rakottburgonya-variációk
- Öntetverziók
- Sütőtök- vagy édesburgonyakrémes-kókuszos tészta
- Hajdina csőben sütve
- Rakott savanyú káposzta
PÉKÁRUK
- „Vajas”kifli
- Pita
- Tortillalapok
- Sós rúd
- Tönkölykenyér
- Bagett
DESSZERTEK
- Narancsos szelet
- Tiramisu
- Gyümölcskenyér
- Répatorta
- Vargabéles
- Narancskrémes diótorta
- Mogyoróvajas tönkölykeksz
EGYÉB FINOMSÁGOK
- Lecsós tofurántotta
- Svéd„gomba”
- Kocsonya
- Nachos-sajtszósz
- Fűszeres szejtán
- Majonézes torma
ASZTALI ÁLDÁSOK