Békenaptár 2018

2000 Ft

Elfogyott

2018-as naptár az évkör ünnepeihez –
versekkel, imákkal, képekkel és holdnaptárral

156 színes oldal, spirál kötés

Ez évi naptárunk célja, hogy elősegítse belső békénk megteremtését és megőrzését. Hisszük ugyanis, hogy ez a kulcsa a külvilágban lévő békének is! Kiadványunk inspirációt ad, hogy minden nap gondoljunk erre a fontos témára, és tegyünk is érte kívül-belül!

Elfogyott

Kategóriák: ,

Leírás

2018-as naptár az évkör ünnepeihez –
versekkel, imákkal, képekkel és holdnaptárral

156 színes oldal, spirál kötés

Az emberiség egyik legnagyobb és örök álma a Béke. Talán semmit sem kívántak annyiszor a történelemben, mint hogy múljanak el a háborúk, a népek békéljenek meg egymással, és hogy beléphessünk újra egy boldog, „paradicsomi” állapotba, ahonnan egykor kiszakadtunk. Ám a történelem azt mutatja, hogy sok a háború és viszonylag ritkák és rövidek a békés időszakok.
A béke valójában sok szinten megjelenhet: béke a családban, béke a társadalomban, béke a természeti környezettel,
béke a népek között, sőt, béke saját magunkon belül – a testünkben, a lelkünkben, az elménkben. Ezek valójában összefüggenek egymással – ha az emberben béke van, maga körül is a békét segíti elő, míg a belső békétlenség a világban is békétlenséget szül.
A küzdelem lehet nemes, ám az erőszak ennek nem szükségszerű velejárója. Az erőszak erőszakot szül, ami rombol, s mögötte mindig ott bújik az önzés. A legfőbb küzdelem azonban saját önzésünk legyőzése. A mások iránti tisztelet, nyitottság és türelem, a belátásra és a kompromisszumra való készség elősegíti a béke megőrzését. A béke pedig a fejlődés, a kibontakozás és a kiteljesedés alappillére. A béke a szeretet közege.
A szeretet törvénye viszont nem fér össze a konfliktuskeltéssel, a háborúk szításával. Ha mindenki figyelmet szentelne saját belső konfliktusainak, majd az ebből születő gyümölcsöket megosztaná a világgal, akkor eljöhetne a világbéke korszaka. Ez nemcsak jogunk, hanem egyfajta felelősségünk is! A valódi belső béke a megvívott harcok után jön el.
Őrizzük, erősítsük, szerezzük vissza magunkban és közössé-geinkben a békét! Ebből tud kinőni egy szebb és jobb jövő.
Békés és szeretetteljes új esztendőt kívánunk minden kedves olvasónknak!