Gabonaételek – a Nap ajándékai

A gabonák az egészség és az életerő forrásai, az emberiség egyik legősibb alaptáplálékai. Régen a magyar ember étrendjének gerincét képezték, szinte minden nap a terített asztalra kerültek.
Könyvünk célja, hogy ismét közkedveltté tegyük a gabonafélékből készült ételeket. Aki szeretné megőrizni az egészségét, szeretne betegség és fájdalom nélkül élni, annak javasolt a jelenlegi étrendjébe olyan értékes táplálékokat beiktatnia, amelyek között kiemelt szerepet kapnak a hántolatlan gabonafélékből készült fogások.

A gabonák: a rizs, az árpa, a köles, a rozs, a zab, a kukorica, a búza és a hajdina; amelyek a világ különböző tájain terjedtek el. A köles délről származik, a rizs és a hajdina keletről, a zab északról, a kukorica pedig nyugatról. A búza, az árpa és a rozs jellegzetesen európai gabona.

Kiadványunkban levesek, főételek, feltétek, édességek és pástétomok leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatosan és ízletesen tálaljuk a Nap ajándékait.

Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 84 tisztán növényi alapanyag felhasználásával készült ízletes étel receptjét adjuk közre, amelyben a főszerep a gabonáké…

Részletes tartalomjegyzék a termék oldalán található!

 

Sütemények – Hagyományosat egészségesen egyben

(növényi alapanyagokból tej- és tojásmentesen)

A sütemények és a desszertek mindannyiunk életét megédesítik. Hogyan lehet elôsegíteni azt, hogy testünk egészségét is szolgálják, de ne kelljen a nem kívánatos „kocká­zatoktól és mellékhatások”-tól tartanunk? Sok betegség kialakulásához hozzájárul ugyanis a hagyományos süteményekben található fehér cukor, fehér liszt, állati zsiradék és a különféle adalékanyagok. Bár egyre többen szeretnének egészségesebben élni, az édességekről mégis nehezen mondanak le.

Könyvünk célja, hogy lehetőségeket kínáljunk a régi jól bevált receptek újjávarázsolásához.

Aki szeretné megőrízni az egészségét, szeretne betegség és fájdalom nélkül élni, annak javasolt a jelenlegi étrendjébe olyan értékes tápanyagokat beiktatnia, melyeke­t a teljes kiőrlésű gabonalisztek, a természetes édesítők és a növényi olajok tartalmaznak.

Kiadványunkban torták, piskóták, kelt- és leveles tészták, kevert és gyúrt, valamint sós sütemények leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatos és ízletes édességek kerüljenek az asztalunkra.

Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 85 tisztán növényi alapanyagok felhasználásával készült, ízletes finomság receptjét adjuk közre mindenki örömé­re és egészségére.

Részletes tartalomjegyzék a termék oldalán található!