3 000 Ft
Kiadványunkban levesek, főételek, feltétek, édességek és pástétomok leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatosan és ízletesen tálaljuk a Nap ajándékait.
Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 84 tisztán növényi alapanyag felhasználásával készült ízletes étel receptjét adjuk közre, amelyben a főszerep a gabonáké…
Kattintson a kiadvány fotójára további képek megtekintéséért!
A gabonák az egészség és az életerő forrásai, az emberiség egyik legősibb alaptáplálékai. Régen a magyar ember étrendjének gerincét képezték, szinte minden nap a terített asztalra kerültek.
Könyvünk célja, hogy ismét közkedveltté tegyük a gabonafélékből készült ételeket. Aki szeretné megőrizni az egészségét, szeretne betegség és fájdalom nélkül élni, annak javasolt a jelenlegi étrendjébe olyan értékes táplálékokat beiktatnia, amelyek között kiemelt szerepet kapnak a hántolatlan gabonafélékből készült fogások.
A gabonák: a rizs, az árpa, a köles, a rozs, a zab, a kukorica, a búza és a hajdina; amelyek a világ különböző tájain terjedtek el. A köles délről származik, a rizs és a hajdina keletről, a zab északról, a kukorica pedig nyugatról. A búza, az árpa és a rozs jellegzetesen európai gabona.
Kiadványunkban levesek, főételek, feltétek, édességek és pástétomok leírásával nyújtunk segítséget ahhoz, hogy a mindennapokban változatosan és ízletesen tálaljuk a Nap ajándékait.
Az egészséges táplálkozás alapelveit szem előtt tartva 84 tisztán növényi alapanyag felhasználásával készült ízletes étel receptjét adjuk közre, amelyben a főszerep a gabonáké…
Váradi Tibor
Tartalomjegyzék
A gabonák, a Nap ajándékai A gabonák különleges helyzete A rizs Az árpa A köles A rozs A zab A kukorica A búza A hajdina Hasznos tanácsok az ételkészítéshez A gabonák vitamin- és ásványianyag-tartalma Az egyes gabonafajták jellemzői Áttérés a természetes táplálékokra Rizs Minestrone al pesto Rizspelyhes töltött mángold Tavaszi rizottó Töltött káposzta Kínai rizstészta Cukkinis, lecsós-barna rizs Zöldséges rizsgolyó Rakott kelkáposzta Vega sushi Mákos rizs citromos pácolt tofuval Tejberizs Rizskocka Árpa Kelbimbós árpaleves Bácskai árpa Brokkolis árpaalagút Székelykáposzta árpával Sólet Csípős-zöldséges árpapehely Töltött kaliforniai paprika Lencsés árpa Árpakrémes pohárdesszert Mandulás árpakrokett Marcipános árparolád Tökfasírt árpapehellyel KölesTárkonyos, parajos kölesleves Kelkáposztás kölesfasírt Köleskörözött Kölesrezgő Kapros köleskrémmel töltött cukkini Zelleres, karfiolos kölestál Töltött paprika Paprikás burgonya kölessel Kölesfelfújt Ananászos kölespuding karoböntettel Hamis túrógombóc „Túró” Rudi palacsintája |
Rozs
Hajdinaleves gombóccal Brokkolikrémleves Magyaros algaleves |