napfenyes-receptek-2-vegan-tisztan-novenyi-alapanyagokbol

Napfényes Receptek II. – vegetáriánus receptek

700 Ft

Elfogyott

Recept-összeállításunk második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A „receptcsokor” ismét 84 receptből áll, melyek hét fejezetbe sorolva, a salátáktól a desszertekig gyakorlatilag a teljes ételpalettát lefedik. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg benne az ízlésének megfelelő recepteket, melyek segítségével ízletes és egészséges ételeket készíthet saját maga, családja vagy éppen vendégei számára a különleges alkalmakra és a mindennapos étkezésekhez egyaránt!

A füzetben található receptek csak növényi eredetű alapanyagokat használnak fel, az így elkészített ételek tehát mentesek mindenféle állati eredetű összetevőtől (hús, tojás, tejtermék). Nem tartalmaznak a receptek mesterséges, finomított, illetve ásványi eredetű alapanyagokat sem; így nincs bennük például só, fehérliszt vagy kristálycukor. A vegyes étrendhez illő receptek nagy része a megfelelő alapanyagok helyettesítésével átalakítható úgy, hogy csak növényi eredetű alapanyagokat tartalmazzon. A megszokott ízek és ételformák megőrzése mellett így tehetünk egészségünk megőrzése érdekében is!

Az előző számban található legfontosabb táblázatokat ebben a füzetben is megismételtük. Helyet kapott emellett néhány új táblázat is a füzetben, mint például az egyes vitaminok és nyomelemek legfontosabb növényi forrásait tartalmazó összeállítás, mellyel a számunkra éppen leginkább szükséges tápanyagokat tartalmazó ételek kiválasztásához kívánunk segítséget nyújtani.

I. SALÁTÁK

1. Paprikasaláta csírával
2. Céklasaláta
3. Medvehagymás tzatziki saláta
4. Zöldbabsaláta
5. Zöldborsósaláta
6. Tofusaláta
7. Bulgursaláta (,Tabuleh”)
8. Csalamádé
9. Burgonyasaláta
10. Lilahagymasaláta
11. Ánizsos sárgarépasaláta
12. Waldorf saláta

II. SZENDVICSKRÉMEK,
PÁSTÉTOMOK

1. Mandulás-diós krém
2. Zsázsás-paprikás tofukrém
3. Élesztőpástétom
4. “Vegazsír”
5. Fűszeres olaj
6. Kolbász jellegű krém
7. Gyors szendvicskrém
8. Babpástétom
9. Tahini
10. Karfiolpástétom
11. Zsemlemorzsa pástétom
12. Curry-s sárgarépakrém

III. ÖNTETEK, SZÓSZOK

1. Fokhagymás, bazsalikomos öntet
2. Mandulás majonéz
3. Mentás öntet
4. Hagymaszósz
5. Fenyőmagszósz
6. Spárgaszósz
7. Répaszósz citrommal
8. Fokhagymás szójatejföl
9. Uborkaöntet
10. “Fehér mártás”
11. Diós öntet
12. Tormamártás

IV. FŐÉTELEK

1. Zöldséges köles
2. Mángoldos babpörkölt
3. Töltött paprika
4. Sült parajos tészta
5. Csőben sült burgonya káposztával
6. Korianderes cukkíni
7. Mandulás brokkoli
8. Tökben sült rakott zöldségek
9. Hajdinagombócok zöldséges öntettel
10. Padlizsántekercs
11. Pirított karfiol
12. Spenótkrém tésztaágyon

V. FASÍRTOK, FELTÉTEK

1. Hajdinakrokett
2. Krumplifasírt
3. Rizskrokett
4. Ropogós tofukocka
5. Lencsével töltött zabpehelyszeletek
6. “Burger”
7. Cukkíniszelet
8. Padlizsánpogácsa
9. Sült tofuszeletek
10. Sárgarépás sült kesudió
11. Karfiolfasírt
12. Zöldséges puffancs

VI. ÉDESSÉGEK, SÜTEMÉNYEK

1. Karobos puding
2. Mézes püspökkenyér
3. Répatorta
4. Túrópuding
5. Fűszeres tallérok
6. Somlói galuska
7. Diós kifli
8. Káposztás pogácsa
9. Piskótaalap
10. Császármorzsa
11. Ischler
12. Tönkölydaragombóc


VII. EGYÉB

1. Hagymás krumplipüré
2. Tojáspótló
3. Kukoricaszirom
4. Csapáti
5. Korianderes avokadó
6. Zöldfűszeres gofri
7. Céklaleves
8. Nokedli kölesből
9. Karalábé tönkölycsírával
10. Tofurántotta
11. Fűszeres párolt kukorica
12. Puliszka


VITAMINOK ÉS NYOMELEMEK JELENTŐSEBB NÖVÉNYI FORRÁSAI

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSA SAV-BÁZIS EGYENSÚLY ALAPJÁN

ASZTALI ÁLDÁSOK

Elfogyott

Cikkszám: NAPFENYES-RECEPTEK-II Kategóriák: ,

Termékleírás:::

Recept-összeállításunk második számához érkeztünk el ezzel a füzettel, amely a tiszta növényi étrendhez készült. A „receptcsokor” ismét 84 receptből áll, melyek hét fejezetbe sorolva, a salátáktól a desszertekig gyakorlatilag a teljes ételpalettát lefedik. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg benne az ízlésének megfelelő recepteket, melyek segítségével ízletes és egészséges ételeket készíthet saját maga, családja vagy éppen vendégei számára a különleges alkalmakra és a mindennapos étkezésekhez egyaránt!

A füzetben található receptek csak növényi eredetű alapanyagokat használnak fel, az így elkészített ételek tehát mentesek mindenféle állati eredetű összetevőtől (hús, tojás, tejtermék). Nem tartalmaznak a receptek mesterséges, finomított, illetve ásványi eredetű alapanyagokat sem; így nincs bennük például só, fehérliszt vagy kristálycukor. A vegyes étrendhez illő receptek nagy része a megfelelő alapanyagok helyettesítésével átalakítható úgy, hogy csak növényi eredetű alapanyagokat tartalmazzon. A megszokott ízek és ételformák megőrzése mellett így tehetünk egészségünk megőrzése érdekében is!

Az előző számban található legfontosabb táblázatokat ebben a füzetben is megismételtük. Helyet kapott emellett néhány új táblázat is a füzetben, mint például az egyes vitaminok és nyomelemek legfontosabb növényi forrásait tartalmazó összeállítás, mellyel a számunkra éppen leginkább szükséges tápanyagokat tartalmazó ételek kiválasztásához kívánunk segítséget nyújtani.

I. SALÁTÁK

1. Paprikasaláta csírával
2. Céklasaláta
3. Medvehagymás tzatziki saláta
4. Zöldbabsaláta
5. Zöldborsósaláta
6. Tofusaláta
7. Bulgursaláta (,Tabuleh”)
8. Csalamádé
9. Burgonyasaláta
10. Lilahagymasaláta
11. Ánizsos sárgarépasaláta
12. Waldorf saláta

II. SZENDVICSKRÉMEK,
PÁSTÉTOMOK

1. Mandulás-diós krém
2. Zsázsás-paprikás tofukrém
3. Élesztőpástétom
4. “Vegazsír”
5. Fűszeres olaj
6. Kolbász jellegű krém
7. Gyors szendvicskrém
8. Babpástétom
9. Tahini
10. Karfiolpástétom
11. Zsemlemorzsa pástétom
12. Curry-s sárgarépakrém

III. ÖNTETEK, SZÓSZOK

1. Fokhagymás, bazsalikomos öntet
2. Mandulás majonéz
3. Mentás öntet
4. Hagymaszósz
5. Fenyőmagszósz
6. Spárgaszósz
7. Répaszósz citrommal
8. Fokhagymás szójatejföl
9. Uborkaöntet
10. “Fehér mártás”
11. Diós öntet
12. Tormamártás

IV. FŐÉTELEK

1. Zöldséges köles
2. Mángoldos babpörkölt
3. Töltött paprika
4. Sült parajos tészta
5. Csőben sült burgonya káposztával
6. Korianderes cukkíni
7. Mandulás brokkoli
8. Tökben sült rakott zöldségek
9. Hajdinagombócok zöldséges öntettel
10. Padlizsántekercs
11. Pirított karfiol
12. Spenótkrém tésztaágyon

V. FASÍRTOK, FELTÉTEK

1. Hajdinakrokett
2. Krumplifasírt
3. Rizskrokett
4. Ropogós tofukocka
5. Lencsével töltött zabpehelyszeletek
6. “Burger”
7. Cukkíniszelet
8. Padlizsánpogácsa
9. Sült tofuszeletek
10. Sárgarépás sült kesudió
11. Karfiolfasírt
12. Zöldséges puffancs

VI. ÉDESSÉGEK, SÜTEMÉNYEK

1. Karobos puding
2. Mézes püspökkenyér
3. Répatorta
4. Túrópuding
5. Fűszeres tallérok
6. Somlói galuska
7. Diós kifli
8. Káposztás pogácsa
9. Piskótaalap
10. Császármorzsa
11. Ischler
12. Tönkölydaragombóc


VII. EGYÉB

1. Hagymás krumplipüré
2. Tojáspótló
3. Kukoricaszirom
4. Csapáti
5. Korianderes avokadó
6. Zöldfűszeres gofri
7. Céklaleves
8. Nokedli kölesből
9. Karalábé tönkölycsírával
10. Tofurántotta
11. Fűszeres párolt kukorica
12. Puliszka


VITAMINOK ÉS NYOMELEMEK JELENTŐSEBB NÖVÉNYI FORRÁSAI

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSA SAV-BÁZIS EGYENSÚLY ALAPJÁN

ASZTALI ÁLDÁSOK

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész információt kapj
új kiadványainkról, előadásainkról és induló tanfolyamainkról!

Email értesítő feliratkozás