fbpx

Váradi Tibor előadás (692) — A belső ima titkai – A kontempláció jelentősége a keresztény hagyományban 2. rész (2015.01.23.)

1500 Ft

2015.01.23.
Testnevelési Egyetem (Bp.)
96 perc

• Szent Szerafim élete
• az Athos-hegyi szerzetesség rövid története
• A belső ima három fokozata (hegy, pipacs, óceán)
– a testi egészség fontossága
– fizikai tisztánlátás
– jelenlét és légzés
– törekvés a Fény felé
– a hajlékonyságban rejlő erő
– őszinteség és alázat
– a csepp és a tenger szimbolikája
– dualitás-tudat és egység-látás
• a hegy, a pipacs és az óceán által szimbolizált minőségek összefoglalása a • belső imával kapcsolatban
– erények, belső minőségek, testi vonatkozások
– mikor segítenek?
– mire emlékeztetnek?
– mire szólítanak fel?

Leírás

Váradi Tibor természetgyógyász, vallásbölcsész

Váradi Tibor

1995 óta több mint kilencszáz előadást tartott öngyógyítás, természetes életmód, önismeret, magyarság, filozófia és vallásbölcsészet témakörökben. A több száz hallgatót vonzó előadások mellett rendszeresen tart tanfolyamokat és táborokat is.

A testi, lelki és szellemi egészség jegyében eddig tizenhárom könyve és számos további kiadványa jelent meg. A Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai sorozat részletesen foglalkozik a leggyakoribb betegségek fizikai és lelki aspektusaival, a gyógyulás természetes lehetőségeivel. Az evangéliumokról szóló könyvsorozat a négy evangélium mélyebb megértéséhez ad szellemtudományi értelmezést. Szellemtudomány címmel megjelent kötetei pedig betekintést adnak az ember és a létezés, illetve a bölcsesség és a szeretet útjának titkaiba. További kiadványok: Az egészséges életmód alapjai; „Isten, áldd meg a magyart…”; Gabonaételek – A Nap ajándékai, Napfényes receptfüzetek.

Tevékenységét a Napfényes Élet Alapítvány szervezésében végzi. Az alapítvány szervezi előadásait, adja ki és gondozza írásait, illetve az előadásairól készült kép- és hangfelvételeket.

Kezdeményezésére az alapítvány önkéntesek bevonásával karitatív tevékenységeket is végez: hajléktalanoknak étel- és ruhaosztás, valamint erdőtakarítás és kórházlátogatás formájában.

Váradi Tibor kezdeményezésére és vezetésével több olyan szervezet jött létre a Napfényes Élet Alapítvány égisze alatt, melyek az emberek testi-lelki egészségét hivatottak segíteni (Napfényes GyógyközpontNapfényes ÉtteremNapfényes Cukrászat).

Váradi Tibor szakmai önéletrajza

2009. Természetgyógyászatért-díj

Ízelítő videók Váradi Tibor előadásaiból:

További információk

Adathordozó

CD, DVD, ONLINE