Barion Pixel

Váradi Tibor előadás (751) — A belső ima titkai – A kontempláció jelentősége a keresztény hagyományban 5. rész (2016.11.20.)

4000 Ft

2016.11.20.
Villányi úti Konferenciaközpont (Bp.)
251 perc

• „Imádkozz úgy, mint Mária!”
– „madarat tolláról, embert imájáról”
– az ima-terápia néhány jellemzője
– Mária imaéletének szakaszai és jellemzői
– az ima szerepe Mária fogantatásánál és szülésénél
– Mária hálaimája Erzsébetnél („Magnificat”)
– a Magnificat párhuzamai Anna énekével (Sám. 2:1–10.)
– „a szív csendjé”-nek fontossága az imával összefüggésben
– Mária és Jézus kapcsolata Mária imái révén
– a „szüntelen imádkozás” titkai
• „Imádkozz úgy, mint Jézus!”
– a hely és az idő szerepe Jézus imáinál
– ima a hely minőségéhez, illetve az időponthoz igazítva
– Jézus imájának misztériuma
– Jézus imái életének kiemelt pontjain; ezek üzenetei a mai embernek
– Jézus tanításai a helyes imáról
• a belső ima hét szintje – összefoglalás

Leírás

Váradi Tibor természetgyógyász, vallásbölcsész

Váradi Tibor

1995 óta több mint kilencszáz előadást tartott öngyógyítás, természetes életmód, önismeret, magyarság, filozófia és vallásbölcsészet témakörökben. A több száz hallgatót vonzó előadások mellett rendszeresen tart tanfolyamokat és táborokat is.

A testi, lelki és szellemi egészség jegyében eddig tizenhárom könyve és számos további kiadványa jelent meg. A Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai sorozat részletesen foglalkozik a leggyakoribb betegségek fizikai és lelki aspektusaival, a gyógyulás természetes lehetőségeivel. Az evangéliumokról szóló könyvsorozat a négy evangélium mélyebb megértéséhez ad szellemtudományi értelmezést. Szellemtudomány címmel megjelent kötetei pedig betekintést adnak az ember és a létezés, illetve a bölcsesség és a szeretet útjának titkaiba. További kiadványok: Az egészséges életmód alapjai; „Isten, áldd meg a magyart…”; Gabonaételek – A Nap ajándékai, Napfényes receptfüzetek.

Tevékenységét a Napfényes Élet Alapítvány szervezésében végzi. Az alapítvány szervezi előadásait, adja ki és gondozza írásait, illetve az előadásairól készült kép- és hangfelvételeket.

Kezdeményezésére az alapítvány önkéntesek bevonásával karitatív tevékenységeket is végez: hajléktalanoknak étel- és ruhaosztás, valamint erdőtakarítás és kórházlátogatás formájában.

Váradi Tibor kezdeményezésére és vezetésével több olyan szervezet jött létre a Napfényes Élet Alapítvány égisze alatt, melyek az emberek testi-lelki egészségét hivatottak segíteni (Napfényes GyógyközpontNapfényes ÉtteremNapfényes Cukrászat).

Váradi Tibor szakmai önéletrajza

2009. Természetgyógyászatért-díj

Ízelítő videók Váradi Tibor előadásaiból:

További információk

Adathordozó

CD, DVD, ONLINE