Váradi Tibor előadás (801) — A lelkiismeret titkai – a filozófia, a teológia és az antropozófia tükrében 1. rész (2018.03.22.)

2000 Ft

2018.03.22.
Villányi úti Konferenciaközpont (Bp.)
95 perc

• lelkiismeret a pszichológiában
– a freudi megközelítés
– Erich Fromm gondolatai a lelkiismeretről
– autoriter és humanista lelkiismeret
– lelkiismeret és integritás
– a lelkiismeret „hatástalanságának” okai
– az elhanyagolt lelkiismeret tünetei
– produktivitás és lelkiismeret
• lelkiismeret a keresztény teológiában
– a jó és a rossz lelkiismeret ismérvei
– a lelkiismeret hétféle „hangja”
– alaplelkiismeret és szituációs lelkiismeret
– a lelkiismeret és az Istennel való kapcsolat
• a szellemtudomány a lelkiismeretről
– a születés előtti létezés elfelejtése és a lelkiismeret keletkezése
– a lelkiismeret szellemtudományi háttere
– a lelkiismeret szerepe a halál utáni létben
– lelkiismeret és örökkévalóság

Leírás

Váradi Tibor természetgyógyász, vallásbölcsész

Váradi Tibor

1995 óta több mint kilencszáz előadást tartott öngyógyítás, természetes életmód, önismeret, magyarság, filozófia és vallásbölcsészet témakörökben. A több száz hallgatót vonzó előadások mellett rendszeresen tart tanfolyamokat és táborokat is.

A testi, lelki és szellemi egészség jegyében eddig tizenhárom könyve és számos további kiadványa jelent meg. A Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai sorozat részletesen foglalkozik a leggyakoribb betegségek fizikai és lelki aspektusaival, a gyógyulás természetes lehetőségeivel. Az evangéliumokról szóló könyvsorozat a négy evangélium mélyebb megértéséhez ad szellemtudományi értelmezést. Szellemtudomány címmel megjelent kötetei pedig betekintést adnak az ember és a létezés, illetve a bölcsesség és a szeretet útjának titkaiba. További kiadványok: Az egészséges életmód alapjai; „Isten, áldd meg a magyart…”; Gabonaételek – A Nap ajándékai, Napfényes receptfüzetek.

Tevékenységét a Napfényes Élet Alapítvány szervezésében végzi. Az alapítvány szervezi előadásait, adja ki és gondozza írásait, illetve az előadásairól készült kép- és hangfelvételeket.

Kezdeményezésére az alapítvány önkéntesek bevonásával karitatív tevékenységeket is végez: hajléktalanoknak étel- és ruhaosztás, valamint erdőtakarítás és kórházlátogatás formájában.

Váradi Tibor kezdeményezésére és vezetésével több olyan szervezet jött létre a Napfényes Élet Alapítvány égisze alatt, melyek az emberek testi-lelki egészségét hivatottak segíteni (Napfényes GyógyközpontNapfényes ÉtteremNapfényes Cukrászat).

Váradi Tibor szakmai önéletrajza

2009. Természetgyógyászatért-díj

Ízelítő videók Váradi Tibor előadásaiból:

További információk

Adathordozó

CD, DVD, ONLINE