Váradi Tibor előadás (806) — A lelkiismeret titkai – a filozófia, a teológia és az antropozófia tükrében 2. rész (2018.04.20.)

2000 Ft

2018.04.20.
Villányi úti Konferenciaközpont (Bp.)
94 perc

• lelkiismeret az ősi korban
• a lelkiismeret születése
– ennek nyomai az ókori görög drámákban
• a lelkiismeret megjelenése az ókori filozófiában
– a „phronészisz” jelentése Arisztotelésznél
• a lelkiismeret fokozatai
• Szentháromság a János-kereszténységben
• kinyilatkoztatás és lelkiismeret
– ezek kapcsolata a Szentháromsággal
– Kelet és Nyugat viszonya a kinyilatkoztatáshoz és a lelkiismerethez
• Krisztus és a keresztény lelkiismeret
• ösztön és lelkiismeret
• a magasabb Én és a lelkiismeret

Leírás

Váradi Tibor természetgyógyász, vallásbölcsész

Váradi Tibor

1995 óta több mint kilencszáz előadást tartott öngyógyítás, természetes életmód, önismeret, magyarság, filozófia és vallásbölcsészet témakörökben. A több száz hallgatót vonzó előadások mellett rendszeresen tart tanfolyamokat és táborokat is.

A testi, lelki és szellemi egészség jegyében eddig tizenhárom könyve és számos további kiadványa jelent meg. A Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai sorozat részletesen foglalkozik a leggyakoribb betegségek fizikai és lelki aspektusaival, a gyógyulás természetes lehetőségeivel. Az evangéliumokról szóló könyvsorozat a négy evangélium mélyebb megértéséhez ad szellemtudományi értelmezést. Szellemtudomány címmel megjelent kötetei pedig betekintést adnak az ember és a létezés, illetve a bölcsesség és a szeretet útjának titkaiba. További kiadványok: Az egészséges életmód alapjai; „Isten, áldd meg a magyart…”; Gabonaételek – A Nap ajándékai, Napfényes receptfüzetek.

Tevékenységét a Napfényes Élet Alapítvány szervezésében végzi. Az alapítvány szervezi előadásait, adja ki és gondozza írásait, illetve az előadásairól készült kép- és hangfelvételeket.

Kezdeményezésére az alapítvány önkéntesek bevonásával karitatív tevékenységeket is végez: hajléktalanoknak étel- és ruhaosztás, valamint erdőtakarítás és kórházlátogatás formájában.

Váradi Tibor kezdeményezésére és vezetésével több olyan szervezet jött létre a Napfényes Élet Alapítvány égisze alatt, melyek az emberek testi-lelki egészségét hivatottak segíteni (Napfényes GyógyközpontNapfényes ÉtteremNapfényes Cukrászat).

Váradi Tibor szakmai önéletrajza

2009. Természetgyógyászatért-díj

Ízelítő videók Váradi Tibor előadásaiból:

További információk

Adathordozó

CD, DVD, ONLINE