Váradi Tibor előadás (832) — A lelkiismeret titkai – a filozófia, a teológia és az antropozófia tükrében 3. rész (2019.02.22.)

2000 Ft

2019.02.22.
Villányi úti Konferenciaközpont (Bp.)
85 perc

• a lelkiismeret jelentősége
• a lelkiismeret hangja
• Friedrich Nietzsche a lelkiismeretről
– a lelkiismeret négy kérdése
• Martin Heidegger a lelkiismeretről
– létfelejtés és létmegértés
– az ember mint jelenvaló-lét
– „akárki”-lét, önmaga-lét, együtt-lét
– a gondolkodás és a gondoskodás jelentősége
– odahallgatás és meghallás
– kitörés az „akárki”-létmódból
– a lelkiismeret hívó szava és ébresztő hatása
– a perifériáról a Centrumba
– vélt és valós szabadság
– az alapvető Gond az ember életében és ennek feloldása

Leírás

Váradi Tibor természetgyógyász, vallásbölcsész

Váradi Tibor

1995 óta több mint kilencszáz előadást tartott öngyógyítás, természetes életmód, önismeret, magyarság, filozófia és vallásbölcsészet témakörökben. A több száz hallgatót vonzó előadások mellett rendszeresen tart tanfolyamokat és táborokat is.

A testi, lelki és szellemi egészség jegyében eddig tizenhárom könyve és számos további kiadványa jelent meg. A Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai sorozat részletesen foglalkozik a leggyakoribb betegségek fizikai és lelki aspektusaival, a gyógyulás természetes lehetőségeivel. Az evangéliumokról szóló könyvsorozat a négy evangélium mélyebb megértéséhez ad szellemtudományi értelmezést. Szellemtudomány címmel megjelent kötetei pedig betekintést adnak az ember és a létezés, illetve a bölcsesség és a szeretet útjának titkaiba. További kiadványok: Az egészséges életmód alapjai; „Isten, áldd meg a magyart…”; Gabonaételek – A Nap ajándékai, Napfényes receptfüzetek.

Tevékenységét a Napfényes Élet Alapítvány szervezésében végzi. Az alapítvány szervezi előadásait, adja ki és gondozza írásait, illetve az előadásairól készült kép- és hangfelvételeket.

Kezdeményezésére az alapítvány önkéntesek bevonásával karitatív tevékenységeket is végez: hajléktalanoknak étel- és ruhaosztás, valamint erdőtakarítás és kórházlátogatás formájában.

Váradi Tibor kezdeményezésére és vezetésével több olyan szervezet jött létre a Napfényes Élet Alapítvány égisze alatt, melyek az emberek testi-lelki egészségét hivatottak segíteni (Napfényes GyógyközpontNapfényes ÉtteremNapfényes Cukrászat).

Váradi Tibor szakmai önéletrajza

2009. Természetgyógyászatért-díj

Ízelítő videók Váradi Tibor előadásaiból:

További információk

Adathordozó

CD, DVD, ONLINE