Váradi Tibor előadás (874) — Virágvasárnap ünnepének titkai az exoterikus és az ezoterikus kereszténység tükrében (2020.04.05.)

2000 Ft

2020.04.05.

90 perc

• Virágvasárnaptól Húsvét vasárnapig – a Nagyhét belső átélésének jelentősége
• a virágvasárnapi lelkület és a húsvét vasárnapi lelkület jellemzői
• a Nagyhét mint ősképszerű sors-kinyilatkoztatás
• rejtett összefüggések a Nagyhét eseményei és Jézus Krisztus három földi évének történései között
• Virágvasárnap eseményei
– a szamárcsikó története és szimbóluma
– „Ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani”
– Jézus mondásának jelentésrétegei – kő-szív és hús-szív
– Szűz Mária részvétele a virágvasárnapi eseményekben
– Annalia élete és halála
– Jézus kemény beszéde a tanítványokhoz Virágvasárnap estéjén
– az ünneplő tömeg viselkedése és valódi lelkülete
• a Nagyhét mint nagy lehetőség az igazi húsvéti lelkület megszületéséhez az emberben

Leírás

Váradi Tibor természetgyógyász, vallásbölcsész

Váradi Tibor

1995 óta több mint kilencszáz előadást tartott öngyógyítás, természetes életmód, önismeret, magyarság, filozófia és vallásbölcsészet témakörökben. A több száz hallgatót vonzó előadások mellett rendszeresen tart tanfolyamokat és táborokat is.

A testi, lelki és szellemi egészség jegyében eddig tizenhárom könyve és számos további kiadványa jelent meg. A Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai sorozat részletesen foglalkozik a leggyakoribb betegségek fizikai és lelki aspektusaival, a gyógyulás természetes lehetőségeivel. Az evangéliumokról szóló könyvsorozat a négy evangélium mélyebb megértéséhez ad szellemtudományi értelmezést. Szellemtudomány címmel megjelent kötetei pedig betekintést adnak az ember és a létezés, illetve a bölcsesség és a szeretet útjának titkaiba. További kiadványok: Az egészséges életmód alapjai; „Isten, áldd meg a magyart…”; Gabonaételek – A Nap ajándékai, Napfényes receptfüzetek.

Tevékenységét a Napfényes Élet Alapítvány szervezésében végzi. Az alapítvány szervezi előadásait, adja ki és gondozza írásait, illetve az előadásairól készült kép- és hangfelvételeket.

Kezdeményezésére az alapítvány önkéntesek bevonásával karitatív tevékenységeket is végez: hajléktalanoknak étel- és ruhaosztás, valamint erdőtakarítás és kórházlátogatás formájában.

Váradi Tibor kezdeményezésére és vezetésével több olyan szervezet jött létre a Napfényes Élet Alapítvány égisze alatt, melyek az emberek testi-lelki egészségét hivatottak segíteni (Napfényes GyógyközpontNapfényes ÉtteremNapfényes Cukrászat).

Váradi Tibor szakmai önéletrajza

2009. Természetgyógyászatért-díj

Ízelítő videók Váradi Tibor előadásaiból:

További információk

Adathordozó

CD, DVD, ONLINE, ONLINE TÁMOGATÓI