fbpx

Váradi Tibor előadás (902) — Önbizalom, önbecsülés, önértékelés – avagy hogyan szeressük helyes módon önmagunkat? (7. rész) (2021.04.17.)

2000 Ft

Az előadás-sorozat egyes részei nem épülnek szigorúan egymásra, egymástól függetlenül érthetők és élvezhetők. A különböző előadások egy-egy új aspektusból vizsgálják meg az önbizalom, önbecsülés és önértékelés témáját, a részletes tematikát lásd az adott részekre kattintva!

100 perc

Ízelítő a témákból:

• az önmagunkkal való harmonikus kapcsolat fontossága
• az önutálat és az önimádat legfőbb ismérvei
• a gyermekkori hatások jelentősége
• önmagunk feltétel nélküli szeretete
• az egészséges önszeretet alkotóelemei
• együttérzés önmagunkkal s ennek pozitív hatásai
• az önmagával együttérző ember sajátosságai
• az önmagunk iránt érzett kedvesség
– gyakorlatok az önmagunk iránti kedvesség megnyilvánításához
– a „belső kritikus”-sal való kapcsolatunk harmonizálása
– a leggyakoribb önromboló gondolatok
– pozitív megerősítések az önromboló gondolatok feloldására
• a szenvedés mint közös emberi tapasztalat
– az önsajnálat jellemzői
• az együttérzés és a jelen-tudatosság
– két tudatosságfokozó gyakorlat
– a jelenlét mint a tudatos döntéshozatal kulcsa
– az ellenállás összefüggése a szenvedéssel
– az elfogadás jelentősége
– helyes hozzáállás a fájdalomhoz
• az önmagunkkal való együttérzés gyümölcsei

Rövid ízelítő egy korábbi előadásból:

Leírás

Váradi Tibor természetgyógyász, vallásbölcsész

Váradi Tibor

1995 óta több mint kilencszáz előadást tartott öngyógyítás, természetes életmód, önismeret, magyarság, filozófia és vallásbölcsészet témakörökben. A több száz hallgatót vonzó előadások mellett rendszeresen tart tanfolyamokat és táborokat is.

A testi, lelki és szellemi egészség jegyében eddig tizenhárom könyve és számos további kiadványa jelent meg. A Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai sorozat részletesen foglalkozik a leggyakoribb betegségek fizikai és lelki aspektusaival, a gyógyulás természetes lehetőségeivel. Az evangéliumokról szóló könyvsorozat a négy evangélium mélyebb megértéséhez ad szellemtudományi értelmezést. Szellemtudomány címmel megjelent kötetei pedig betekintést adnak az ember és a létezés, illetve a bölcsesség és a szeretet útjának titkaiba. További kiadványok: Az egészséges életmód alapjai; „Isten, áldd meg a magyart…”; Gabonaételek – A Nap ajándékai, Napfényes receptfüzetek.

Tevékenységét a Napfényes Élet Alapítvány szervezésében végzi. Az alapítvány szervezi előadásait, adja ki és gondozza írásait, illetve az előadásairól készült kép- és hangfelvételeket.

Kezdeményezésére az alapítvány önkéntesek bevonásával karitatív tevékenységeket is végez: hajléktalanoknak étel- és ruhaosztás, valamint erdőtakarítás és kórházlátogatás formájában.

Váradi Tibor kezdeményezésére és vezetésével több olyan szervezet jött létre a Napfényes Élet Alapítvány égisze alatt, melyek az emberek testi-lelki egészségét hivatottak segíteni (Napfényes GyógyközpontNapfényes ÉtteremNapfényes Cukrászat).

Váradi Tibor szakmai önéletrajza

2009. Természetgyógyászatért-díj

Ízelítő videók Váradi Tibor előadásaiból:

További információk

Adathordozó

CD, DVD, ONLINE, ONLINE TÁMOGATÓI