Barion Pixel

Váradi Tibor előadás (713) — A belső ima titkai – A kontempláció jelentősége a keresztény hagyományban 4. rész (2015.10.22.)

2000 Ft

2015.10.22.
Balassi Intézet (Bp.)
120 perc

• belső ima az Ószövetségben
• negyedik szint: Imádkozz úgy, mint egy madár!
– a madarak szellemtudományi aspektusai – a madarak tollazata és az emberi gondolkodás kapcsolata
– a madarak énekének párhuzama a belső imával
• Ábrahám élete és a tíz hitpróbája
• Ábrahám jelentősége a szellemtudomány fényében
• ötödik szint: Imádkozz úgy, mint Ábrahám!
– a természeti létezők önazonossága és az ember meghasonlottsága
– amire csak az ember képes: személyes és tudatos kapcsolat Istennel
– az „Én és Te” misztériuma
– a szívből fakadó személyes kapcsolat és a tárgyiasítás ellentéte
– feláldozni, ami a legfontosabb
• idézetek Szent Szerafimtól

Leírás

Váradi Tibor természetgyógyász, vallásbölcsész

Váradi Tibor

1995 óta több mint kilencszáz előadást tartott öngyógyítás, természetes életmód, önismeret, magyarság, filozófia és vallásbölcsészet témakörökben. A több száz hallgatót vonzó előadások mellett rendszeresen tart tanfolyamokat és táborokat is.

A testi, lelki és szellemi egészség jegyében eddig tizenhárom könyve és számos további kiadványa jelent meg. A Népbetegségek megelőzése és szelíd gyógymódjai sorozat részletesen foglalkozik a leggyakoribb betegségek fizikai és lelki aspektusaival, a gyógyulás természetes lehetőségeivel. Az evangéliumokról szóló könyvsorozat a négy evangélium mélyebb megértéséhez ad szellemtudományi értelmezést. Szellemtudomány címmel megjelent kötetei pedig betekintést adnak az ember és a létezés, illetve a bölcsesség és a szeretet útjának titkaiba. További kiadványok: Az egészséges életmód alapjai; „Isten, áldd meg a magyart…”; Gabonaételek – A Nap ajándékai, Napfényes receptfüzetek.

Tevékenységét a Napfényes Élet Alapítvány szervezésében végzi. Az alapítvány szervezi előadásait, adja ki és gondozza írásait, illetve az előadásairól készült kép- és hangfelvételeket.

Kezdeményezésére az alapítvány önkéntesek bevonásával karitatív tevékenységeket is végez: hajléktalanoknak étel- és ruhaosztás, valamint erdőtakarítás és kórházlátogatás formájában.

Váradi Tibor kezdeményezésére és vezetésével több olyan szervezet jött létre a Napfényes Élet Alapítvány égisze alatt, melyek az emberek testi-lelki egészségét hivatottak segíteni (Napfényes GyógyközpontNapfényes ÉtteremNapfényes Cukrászat).

Váradi Tibor szakmai önéletrajza

2009. Természetgyógyászatért-díj

Ízelítő videók Váradi Tibor előadásaiból:

További információk

Adathordozó

CD, DVD, ONLINE